Τουρκική πρόκληση κατά την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου στην επιτυχία Έλληνα αθλητή μέσα στην Αττάλεια

  • Dogma

Ο εθνικός μας ύμνος ακούστηκε στην Αττάλεια της Τουρκίας προς τιμήν του Γιώργου Χαραλαμπόπουλου και της επιτυχίας του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα bras de fer, ωστόσο οι διοργανωτές δεν σεβάστηκαν τον Έλληνα αθλητή και προκάλεσαν, «κόβοντας» τον στη μέση!

Ο NBAer, Ενές Καντέρ -κατά την παρουσία του στην Ελλάδα- ανέφερε ότι ο αθλητισμός μπορεί να φέρει πιο κοντά Ελλάδα και Τουρκία. Οι… γείτονες μας όμως κατάφεραν να προκαλέσουν και σε αυτό τον τομέα, και να “αμαυρώσουν” τη στιγμή του θριάμβου του Γιώργου Χαραλαμπόπουλου.

Ο κορυφαίος Έλληνας χειροπαλαιστής σημείωσε πέντε νίκες συνολικά, επικρατώντας στον τελικό του Τούρκου πρωταθλητή Μουσταφά Αντούντας κι έτσι έγινε για 3η φορά χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής.

Όσα ακολούθησαν όμως, δεν τιμούν καθόλου τους Τούρκους διοργανωτές. Το βάθρο για τους νικητές στήθηκε και όπως φαίνεται και στα video που έχουν κυκλοφορήσει,

Οι αθλητές πήραν τις θέσεις τους, με τους δυο Τούρκους αθλητές να ανοίγουν τις σημαίες της χώρας τους. Μάλιστα, υπήρξε μια “παρέμβαση” στον Αντούντας, αφού ένα μέλος της αποστολής του τον πλησίασε και του… διόρθωσε τη στάση πάνω στο βάθρο, κάνοντας στου -πριν αποχωρήσει- νόημα ότι τώρα όλα είναι “ΟΚ”.

Το… καλύτερο ήρθε στη συνέχεια. Ο Έλληνας αθλητής άνοιξε την ελληνική σημαία που είχε στους ώμους του για να ακούσει τον εθνικό ύμνο, αλλά δεν μπόρεσε να τον ακούσει ολόκληρο, όπως φαίνεται και στο video που ανέβασε ο ίδιος στο κανάλι του στο youtube.

Η μουσική χαμήλωσε απότομα, με τους τρεις αθλητές να μαζεύουν τα πράγματα τους, για να βγάλουν τις τελευταίες φωτογραφίες κι έτσι να συνεχιστεί το τελετουργικό με την επόμενη απονομή. Όλα βιαστικά, με τον Έλληνα αθλητή να στέκεται για λίγο πάνω στο βάθρο και τελικά να αποχωρεί.

Πηγή: newsit.gr

TOP NEWS