Τριάντα υποτροφίες σε παιδιά Ουκρανών μεταναστών για τα σχολεία της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

  • Dogma
αυστραλίας

Προς έμπρακτη υποστήριξη του δοκιμαζόμενου Ουκρανικού λαού, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας προσφέρει, μεταξύ άλλων, 30 υποτροφίες σε παιδιά Ουκρανών μεταναστών, κατά προτεραιότητα, για να μαθητεύσουν στα σχολεία της.

Η απόφαση ελήφθη κατά τις εργασίες της πρώτης ημέρας της 13ης Συνάξεως των Επισκόπων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, η οποία πραγματοποιείται υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου.

Δια του σχετικού Ανακοινωθέντος εκφράζεται η βαθιά οδύνη της τοπικής Εκκλησίας της Αυστραλίας για τα γεγονότα που εξελίσσονται στην Ουκρανία, ενώ παρακαλούνται ο κλήρος και ο φιλόχριστος λαός να προσεύχονται για την κατάπαυση του πολέμου.

Παράλληλα, απευθύνεται έκκληση προς τους υπευθύνους «να αναλάβουν τις ευθύνες τους ενώπιον του Θεού και της ιστορίας», καθώς και παράκληση προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κύριλλο να μεσολαβήσει, ώστε ο πόλεμος μεταξύ ομοδόξων λαών να τερματιστεί.

«Παρακαλούμε τον Θεό της ειρήνης να φωτίσει τους υπευθύνους να καταπαύσουν τα πυρά του πολέμου και η Ουκρανία να εορτάσει ανάσταση προ της ενδόξου Αναστάσεως του Χριστού μας», σημειώνεται καταληκτικά.

TOP NEWS