Βαρσοβία: Ουκρανούς πρόσφυγες συνάντησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

  • ΔΟΓΜΑ

Πρόσφυγες από την Ουκρανία, γυναίκες, παιδιά και οικογένειες που φιλοξενούνται στον Οίκο του Μητροπολιτικού Σεμιναρίου της Βαρσοβίας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, επισκέφθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μαζί με τον Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο Stanislaw Gondecki, σήμερα, 29 Μαρτίου 2022.

«Είμαστε κοντά σας στα βάσανα και στην προσευχή σας», τόνισε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ενώ μοίρασε μικρά δώρα στους Ουκρανούς πρόσφυγες. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύντομη προσευχή για την παγκόσμια ειρήνη.

Ο Πατριάρχης συνομίλησε με τους πρόσφυγες από την Ουκρανία, ενώ συγκινητική υπήρξε και η συνάντηση του με τα μικρά παιδιά.

«Είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς την καταστροφή που προκάλεσε αυτή η τρομερή εισβολή στον ουκρανικό λαό και σε ολόκληρο τον κόσμο», ανέφερε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο Πατριάρχης χαρακτήρισε την εμπειρία του τις τελευταίες δύο ημέρες ως αποκαρδιωτική, ενώ τόνισε πως:

«Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου εδώ, συνειδητοποίησα ότι μερικές φορές υπάρχει χώρος μόνο για δάκρυα. Μερικές φορές η μόνη σωστή απάντηση είναι η σιωπή. Μερικές φορές μπορούμε απλώς να μοιραστούμε τη δύναμη της αφής, την άνεση, να είμαστε με κάποιον».

Φωτογραφίες – πληροφορίες: Φως Φαναρίου

 

 

TOP NEWS