Βαρθολομαίος: «Ο αθλητισμός μπορεί να συμβάλει στη συμφιλίωση των Ελλήνων και των Τούρκων»

  • Dogma

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως επισκέφθηκε τη Δευτέρα ο πρόεδρος και η αποστολή της Νίκης Βόλου, μιας και η ομάδα θα αγωνιστεί  στην πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά ύστερα από 48 χρόνια.

Dogma Newsdesk

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως επισκέφθηκε τη Δευτέρα ο πρόεδρος και η αποστολή της Νίκης Βόλου, μιας και η ομάδα θα αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά ύστερα από 48 χρόνια.

“Με μεγάλη χαρά σας υποδεχόμαστε εις τας αυλάς της Μητρός Εκκλησίας. Έμαθα για την μεγάλη επιτυχία της Νίκης Βόλου, που είναι ένα προσφυγικό σωματείο και έχει εδώ τις ρίζες της, η οποία μετά από περίπου μισό αιώνα ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία” τόνισε ο κ. Βαρθολομαίος απευθυνόμενος στα μέλη της αποστολής.

“Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα που αυτή σας η επίσκεψη, συμπίπτει με την 90η επέτειο από της ιδρύσεως της Νίκης Βολου.Ο αθλητισμός συμβάλει στην συμφιλίωση και στη προσέγγιση των λαών, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για γειτονικούς λαούς όπως οι Ελληνες και οι Τούρκοι” πρόσθεσε ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νίκης Βόλου τόνισε: “Για μένα η παρότρυνσή σας θα πιάσει τόπο. Και σαν ποδοσφαιρική ομάδα θα μπορούσαμε να συμβάλλουμε ή να δημιουργήσμε τις προυποθέσεις ενός τέτοιου ανοίγματος και προς τη γείτονα χώρα και να καταδείξουμε τη διαφορετικότητά μας.Η πρωτοπορία είναι αυτή που δημιουργεί το μέλλον”.

«Για μένα ηταν θέλημα Θεού η Νίκη Βόλου να ανέβει στη μεγάλη κατηγορία μετά από 48 χρόνια. Να σας ευχαριστήσουμε που μας δεχτήκατε και σας προσκαλούμε να έρθετε σύντομα στο Βόλο».

Στη συνέχεια ο κ. Βαρθολομαίος συνομίλησε με όλα τα μέλη της αποστολής και τους προσέφερε ενθύμια , ενώ ο κ. Πάτσης παρέδωσε μια φανέλα με την οποία την περυσινή αγωνιστική χρονιά η ομάδα βγήκε πρωταθλήτρια και ανέβηκε κατηγορία.

TOP NEWS