Βαθιά συγκίνηση στο «Ύστατο Χαίρε» στον Πατριάρχη Σερβίας

  • Dogma
σερβίας

Σε κλίμα συγκίνησης οι Σέρβοι αποχαιρέτισαν τον Μακαριστό Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίο, ο οποίος εκοιμήθη πλήρης ημερών, σε ηλικία 90 χρόνων έχοντας νοσήσει με κορωνοϊό.

Η εξόδιος ακολουθία ξεκίνησε το πρωί στον ναό του Αγίου Σάββα, ενώ το σκήνωμα τοποθετήθηκε σε κρύπτη εντός του ναού που κατασκευάστηκε ειδικά για την ταφή Σέρβων αρχιερέων. Ο Μακαριστός Ειρηναίος θα είναι ο πρώτος Πατριάρχης που θα ταφεί στην κρύπτη του ναού του Αγίου Σάββα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πατριάρχης Σερβίας είχε χοροστατήσει στην κηδεία του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου όπου χειλάδες πιστοί φιλούσαν το φέρετρο. Και οι δύο είχαν υποτιμήσει την απειλή της πανδημίας.

Απίστευτες εικόνες κατά το λαϊκό προσκύνημα 

Σε λαϊκό προσκύνημα  στο νεόδμητο ιερό ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι, είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του Πατριάρχη των Σέρβων Ειρηναίου.

Οι πιστοί προσέρχονταν  στον ναό για να αποτίσουν φόρο τιμής και να αποδώσουν το «ύστατο χαίρε» στον εκλιπόντα αρχιερέα.

Οι αρχές απηύθυναν έκκληση σε όλους όσους θα προσέλθουν να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, αλλά αυτά φαίνεται πως πήγαν περίπατο.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στον καθεδρικό ναό των Αρχαγγέλων με τν συμμετοχή πολλών ιεραρχών της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και την παρουσία εκατοντάδων πιστών, εντός και εκτός του ναού, λίγοι εκ των οποίων φορούσαν μάσκα.

 

 

 

 

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ