Βάζουν τελεφερίκ στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο

  • Dogma
σουμελά

Έχει ανακοινωθεί εδώ και τουλάχιστον έξι μήνες, και πλέον ήρθε η ώρα για να ξεκινήσουν οι εργασίες: Η ιστορική μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα πολύ σύντομα θα αποκτήσει τελεφερίκ, γι’ αυτό και ο δήμος Τραπεζούντας καλεί τις κατασκευαστικές εταιρείες να καταθέσουν τις προσφορές τους μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου.

Το έργο για την κατασκευή του τελεφερίκ στην Παναγία Σουμελά αναμένεται να ξεκινήσει να κατασκευάζεται τον Μάρτιο, σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet, η οποία τονίζει ότι στόχος είναι ο διπλασιασμός του αριθμού των επισκεπτών – με τα τωρινά δεδομένα το μνημείο δέχεται κάθε χρόνο περίπου 700.000 τουρίστες. Γι’ αυτό, άλλωστε, και θεωρήθηκε μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό το κλείσιμο της μονής για τα εκτεταμένα έργα αναστήλωσης.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το τελεφερίκ θα καλύπτει απόσταση 2,5 χλμ. πάνω από την κοιλάδα και το φαράγγι της Παναγίας, όπως το αποκαλούν οι Έλληνες.

Όπως δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα ο δήμαρχος Ματσούκας Κοράι Κοτσχάν, το τελεφερίκ θα έχει τρεις σταθμούς. Το ένας θα είναι στη βάση και ο τερματικός θα είναι στην πλατφόρμα παρατήρησης που δημιουργήθηκε απέναντι από την ιστορική μονή. «Όσοι επιλέγουν το τελεφερίκ θα έχουν και πανοραμική θέα των καταρρακτών και του δάσους», τόνισε ο δήμαρχος, ο οποίος υποστήριξε ότι ο αριθμός των τουριστών θα εκτοξευτεί στο 1,5 εκατομμύριο, και ίσως φτάσει και τα 2 εκατομμύρια το χρόνο!

Πηγή:pontos-news.gr

TOP NEWS