Βολοκολάμσκ Ιλαρίων: Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δέεται υπέρ ειρήνης στην Ιερουσαλήμ

  • Dogma
βολοκολάμσκ

«Κατά τη γνώμη μου, εάν εφαρμοστούν εκείνες οι αποφάσεις, οι οποίες επί μακρόν χρόνο λαμβάνονταν από τον ΟΗΕ, τελικά θα δημιουργηθεί ένα σταθερό παλαιστινιακό κράτος, που θα ευρίσκεται δίπλα στο κράτος του Ισραήλ και θα κατορθώσει να συνυπάρχει ειρηνικά», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιλαρίωνας και συνέχισε: «Εάν συνεχιστεί η μονομερής υποστήριξη της μιας ή της […]

«Κατά τη γνώμη μου, εάν εφαρμοστούν εκείνες οι αποφάσεις, οι οποίες επί μακρόν χρόνο λαμβάνονταν από τον ΟΗΕ, τελικά θα δημιουργηθεί ένα σταθερό παλαιστινιακό κράτος, που θα ευρίσκεται δίπλα στο κράτος του Ισραήλ και θα κατορθώσει να συνυπάρχει ειρηνικά», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιλαρίωνας και συνέχισε: «Εάν συνεχιστεί η μονομερής υποστήριξη της μιας ή της άλλης πλευράς, τότε δυστυχώς η κλιμάκωση των εχθροπραξιών μπορεί να αναμένεται και στο μέλλον».

Όσο ταχύτερα βρεθεί μια πολιτική λύση, προκειμένου τόσο οι Ισραηλινοί, όσο και οι Παλαιστίνιοι να μπορούν να ζήσουν σε αυτή τη γη, τόσο καλύτερα θα είναι και για τους μεν, και για τους δε, είναι πεπεισμένος ο πρόεδρος του ΤΕΕΣ.

Τόνισε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία καλεί διαρκώς σε ειρηνική διευθέτηση των συγκρούσεων και αντιπαραθέσεων. «Δεόμεθα υπέρ ειρήνης στην Ιερουσαλήμ», υπογράμμισε ο ιεράρχης.

Επίσης, αναφέρθηκε στο γεγονός, ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία των Ιεροσολύμων καταβάλλει σπουδαίες προσπάθειες, προκειμένου να συμφιλιωθούν και οι δύο πλευρές της συγκρούσεως, η οποία έχει τώρα οξυνθεί.

«Η Εκκλησία, όπως αναφέρεται συχνά, ευρίσκεται εκτός ή υπεράνω τέτοιου είδους συγκρούσεων. Τούτο σημαίνει ότι δεν συμπαρατάσσεται με τη μια ή την άλλη πλευρά. Παράλληλα, η Εκκλησία είναι πάντοτε στο πλευρό του λαού, είναι πάντα με τους βασανισμένους ανθρώπους. Και κάθε φορά, όταν σημειώνεται μια νέα περίοδος έξαρσης της βίας η Εκκλησία καταβάλει προσπάθειες να τερματισθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα η βία και οι άνθρωποι να ζήσουν ειρηνικά και ήσυχα», επεσήμανε κλείνοντας ο ιεράρχης.

Υπηρεσία Επικοινωνίας του ΤΕΕΣ

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ