«Ξαναχτύπησε» ο Μητροπολίτης Σισανίου

  • Dogma

Οποιος τάσσεται στο πλευρό της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα και Χριστιανός. Ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, ο πρώτος ιεράρχης που την περασμένη εβδομάδα κατακεραύνωσε το ακροδεξιό ντελίριο για να δεχθεί απειλές από τη Χρυσή Αυγή, σήμερα επανέρχεται.
 

Ο μάχιμος ιεράρχης, με αφορμή την υπόθεση με το θεατρικό έργο Coprus Christi (παρουσίαζε τον Ιησού να έχει ερωτικές σκέψεις για τον Ιούδα) και τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν έξω από το θέατρο Χυτήριο με στελέχη και οπαδούς της Χρυσής Αυγής, την καταγγέλλει λέγοντας ότι «αντέδρασε για καθαρά κομματικούς λόγους και για να αποκτήσει οπαδούς».

 

Με συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο μητροπολίτης Παύλος δηλώνει ρητά ότι δεν μπορείς να είσαι ταυτόχρονα Χριστιανός και Χρυσαυγίτης. «Αν πιστεύεις στον Χριστό, πιστεύεις πως αυτός ο έγχρωμος είναι ελάχιστος αδελφός του Κυρίου. Εσύ τι θα κάνεις; Θα πας να τον χτυπήσεις με αλυσίδες; Και θα είσαι Χριστιανός;» δηλώνει.

 

Προσθέτει μάλιστα ότι η Εκκλησία πρέπει να τοποθετηθεί και να πάρει θέση για το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής. «Δεν μπορεί να είμαστε αδιάφοροι. Γιατί η αδιαφορία των μέσων Γερμανών έβγαλε τον Χίτλερ στην εξουσία» αναφέρει ο ρηξικέλευθος ιεράρχης.

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ