Ξεκίνησε το Άγιο Φως για όλο τον κόσμο

  • Dogma
Άγιο Φως

O Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος έδωσε σε ολόκληρο τον κόσμο το μήνυμα της Αναστάσεως του Θεανθρώπου.

Πριν από λίγη ώρα ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος βγήκε από το ιερό κουβούκλιο όπου βρίσκεται ο Τάφος του Ιησού κρατώντας τα 33 κεριά με το Άγιο Φως. Οι καμπάνες του Ναού άρχισαν να ηχούν χαρμόσυνα, και ο ένας μετέφερε το Φως στον άλλο. Οι στιγμές όπως πάντα στη συγκεκριμένη τελετή ήταν απερίγραπτα μοναδικές. Χιλιάδες πιστοί από όλο τον κόσμο, από κάθε γωνιά του πλανήτη είχαν κατακλύσει από πολύ νωρίς τον Ναό της Αναστάσεως, προκειμένου να ζήσουν από κοντά αυτό το ξεχωριστό γεγονός, αυτό το μοναδικό θαύμα.

Στην ελληνική αποστολή είναι ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στη Ελλάδα Αρχιμανδρίτης π. Δαμιανός, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος και για θέματα εκκλησιαστικής διπλωματίας, Γιάννης Αμανατίδης και ο Αθανάσιος Μπούρας ως αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας , βουλευτής ΝΔ. Στην αποστολή επίσης συμμετέχουν και ο Βασίλειος Κόκκαλης Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Κωνσταντίνος Κατσίκης, βουλευτής.

Αργά σήμερα το απόγευμα, το κυβερνητικό αεροσκάφος που έχει μεταφέρει την ελληνική αποστολή στα Ιεροσόλυμα, θα επιστρέψει στην Αθήνα, όπου θα γίνει η επίσημη υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους. Στη συνέχεια το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στα περισσότερα σημεία της χώρας.

Τα αεροσκάφη, τα οποία θα αναχωρήσουν αμέσως μετά την άφιξη του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα, θα επιχειρήσουν προς τρεις διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς και συγκεκριμένα: Ένα προς Αιγαίο, ένα προς Ιόνιο και ένα προς Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις αποκλειστικά και μόνο για την μεταφορά του Αγίου Φωτός προς: Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Σάμο, Χίο, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και σε συνδυασμό με την ώρα άφιξης της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, η προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα, θα είναι κατά προσέγγιση από τις 21:30 έως και τις 22:30.

Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

 

TOP NEWS