ΥΠΕΞ: Aνησυχία για τη βεβήλωση παρεκκλησίου σε κτήμα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

  • Dogma
ιεροσολύμων

Την «έντονη ανησυχία» του για την προχθεσινή εισβολή μελών εβραϊκού ιεροδιδασκαλείου σε κτήμα ιδιοκτησίας του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και τη βεβήλωση, από την πλευρά τους, του εκεί ευρισκόμενου Παρεκκλησίου, εξέφρασε το Υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του.

“Εκφράζουμε την πιο έντονη ανησυχία μας για τη χθεσινή εισβολή μελών εβραϊκού ιεροδιδασκαλείου σε κτήμα ιδιοκτησίας του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και τη βεβήλωση, από την πλευρά τους, του εκεί ευρισκόμενου Παρεκκλησίου”, υπογραμμίζει το Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ σημειώνει ότι αναμένει την ανάληψη κατάλληλων ενεργειών από πλευράς των ισραηλινών αρμόδιων Αρχών».

“Αναμένουμε την ανάληψη κατάλληλων ενεργειών από πλευράς των ισραηλινών αρμόδιων Αρχών για τη διερεύνηση του συμβάντος, την προσαγωγή των υπευθύνων στη Δικαιοσύνη και την αποτροπή αντίστοιχων έκνομων ενεργειών στο μέλλον”.

«Η Ελλάδα παγίως εκδηλώνει το ενδιαφέρον της για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τα ιδιοκτησίας του Ιερά Προσκυνήματα στους Αγίους Τόπους που περιλαμβάνονται στο παγιωμένο Καθεστώς των Αγίων Τόπων (Status Quo)» καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Το χρονικό της βεβήλωσης του παρεκκλησίου
Μια ομάδα, αποτελούμενη από  πενήντα περίπου Ισραηλινούς εξτρεμιστές διέρρηξε την πύλη και το κιγκλίδωμα του παρεκκλησίου.

Η αντίδραση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων , υπήρξε άμεση. Με σχετική ανακοίνωση ενημέρωσε αναλυτικά για τα συμβάν, υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα τέτοιων γεγονότων, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που το Πατριαρχείο , γίνεται αποδέκτης περιστατικών βίας.

Επιπλέον, ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία, ζητώντας από τις αρχές τη σύλληψη των δραστών, ώστε να οδηγηθούν  ενώπιον της δικαιοσύνης.

Επισημαίνεται ότι ενόψει της εορτής της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος, το Πατριαρχείο  Ιεροσολύμων ζήτησε τη μέριμνα των ισραηλινών αρχών, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να μην αμαυρωθεί ο εορτασμός των σημαντικών αυτών γεγονότων της ορθοδοξίας από τέτοιου είδους φαινόμενα.

 

TOP NEWS