Υπέρ των ομοφυλόφιλων της Ουγκάντας ο αρχιεπίσκοπος Ντέσμοντ Τούτου

  • Dogma

 
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ | Με τις πρακτικές του καθεστώτος του «απαρτχάιντ» συνέκρινε ο Νοτιοαφρικανός αρχιεπίσκοπος, Ντέσμοντ Τούτου, τις προθέσεις των Αρχών της Ουγκάντας να επιβάλουν, δια νόμου, σκληρότερες ποινές για τις ομοφυλοφιλικές πράξεις.

 

«Το Κοινοβούλιο της Ουγκάντας εξετάζει να υιοθετήσει νέα νομοθεσία, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα τη νομιμοποίηση των διώξεων, των διακρίσεων, του μίσους και των προκαταλήψεων» αναφέρεται σε επιστολή του Τούτου, που δημοσιεύθηκε στην ανεξάρτητη εφημερίδα της Ουγκάντας, Daily Monitor.

 

Αν υιοθετηθεί, το νομοσχέδιο, «θα ποινικοποιήσει τις πράξεις αγάπης μεταξύ κάποιων κατηγοριών ανθρώπων, με τον ίδιο τρόπο που η κυβέρνηση του απαρτχάιντ είχε ποινικοποιήσει τις σχέσεις μεταξύ μαύρων και λευκών Νοτιοαφρικανών» συνεχίζει.

 

Το νομοσχέδιο αυτό, που είχε αρχικά κατατεθεί στο Κοινοβούλιο της Ουγκάντας το 2009 και επανήλθε στο προσκήνιο στις αρχές του 2012, προβλέπει την αυστηροποίηση της υπάρχουσας νομοθεσίας, που ήδη τιμωρεί με ισόβια κάθειρξη τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις.

 

Ο νέος νόμος απαγορεύει την «προώθηση» των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων ατόμων και τιμωρεί όποιον «χρηματοδοτεί, στηρίζει ή υποκινεί» την ομοφυλοφιλία.

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ