Υποδοχή ιερού λειψάνου Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως

  • Dogma
αγίου λουκά

Συγκινητική και με την δέουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια ήταν η υποδοχή που επιφυλάχθηκε από τον Ταμασιανό λαό στα ιερά λείψανα του Αγίου Λουκά του Ιατρού και Θαυματουργού Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας (1877-1961 μ.Χ.).

Τα άγια λείψανα του Αγίου Λουκά του Ιατρού και Θαυματουργού, μεταφέρθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής από την ιερά μονή της Αγίου Παϊσίου του Βελισκόφσκι όπου και φυλάσσονται μετά από την σχετική επίσημη άδεια και έγκριση των τοπικών εκκλησιαστικών αρχών.

Η υποδοχή της «κιβωτού» αυτής με τα λείψανα και την ακτινοβολούσα θεία χάρη του Αγίου Λουκά του Ιατρού,έγινε στην κεντρική πλατεία της κοινότητας της Αγίας Βαρβάρας την Τετάρτη 1η Ιουνίου και παρέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας αλλά και πολλοί ιερείς, ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο κ. Stanislav Osadjiy και πολλοί ευσεβείς πιστοί.

Το ιερό λείψανο συνοδεύουν, από την Ουκρανία ο καθηγούμενος της Μονής Αγίου Παϊσίου Βελισκόφσκι Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ και ο Ιεροδιάκονος Γεώργιος.

Ο Αγιος Αρχιεπίσκοπος Λουκάς ( Βαλεντίν Βόινο-Γιασενέτσκι ) , έζησε στήν χειρότερη περίοδο της νεώτερης Ευρωπαϊκής ιστορίας, μέσα σε ένα καθεστώς εχθρικό προς κάθε θρησκεία αλλά και ελευθερία. Έζησε και πάλεψε σαν Ιατρός και απλός πολίτης σε 2 παγκόσμιους πολέμους και δεκάδες κινήματα η επαναστάσεις.

Ο Αγιος Λουκάς αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο, απόλυτα καταγεγραμμένο. Ελάχιστες φορές στην Νεώτερη Χριστιανική Ιστορία, θείες δυνάμεις κάνουν τόσο εμφανή την παρουσία τους σε ανθρώπινο ον και παραμένουν μαζί του προστατεύοντας το μέχρι τον φυσικό θάνατο. Στην περίπτωση του Αγίου Λουκά η επιβίωση του και μόνο αποτελεί κορυφαία απόδειξη της άμεσης σχέσης του με το Θείο.

Η Θειική παρουσία συνεχώς παρεμβαίνει και ενεργεί στην ζωή του Αρχιεπισκόπου. Το συνεχώς… αφορά πενήντα και πλέον χρόνια ! Μισό αιώνα ο Αγγελος του Θεού περιβάλλει με αόρατο πέπλο προστασίας εναν Ιατρό που χωρίς καν να το γνωρίζει έμελλε να σώσει χιλιάδες ζωές και να Αγιάσει σε εποχές σκότους.

Για δεκαετίες ολόκληρες το θείο τον φωτίζει και τον ενδυναμώνει ψυχικά και πνευματικά .Του χαρίζει πνευματικές δυνάμεις και ιατρικές ικανότητες πολύ πέρα από τα όρια του φυσιολογικού και ταυτόχρονα τον προστατεύει απ τις καθημερινές προκλήσεις του χειρότερου καθεστώτος που γνώρισε ποτέ ο άνθρωπος.

Ο Κύριος στο πρόσωπο του Αγίου Λουκά ευλόγησε και ανύψωσε την επιστήμη και την έρευνα των ανθρώπων, αρκεί αυτή να μένει πάντα συνδεδεμένη με την Πίστη και την Γνώση.

TOP NEWS