Ζελένσκι: Ευχαριστώ τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τις ευχές του για νίκη – Βίντεο

  • Dogma
ζελένσκι

Στην επικοινωνία που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο χθεσινό (28/7) νυχτερινό του διάγγελμα. 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας συνομίλησε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο το πρωί της Πέμπτης 28 Ιουλίου και τόνισε χαρακτηριστικά: «Τον ευχαρίστησα για τις προσευχές του για την Ουκρανία και για τις ευχές του για νίκη και ειρήνη».

«Είχα πολλές σημαντικές τηλεφωνικές επικοινωνίες. Το πρωί επικοινώνησα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο», τόνισε αρχικά ο Ουκρανός ηγέτης και συνέχισε: «Τον ευχαρίστησα για τις προσευχές του για την Ουκρανία και για τις ευχές του για νίκη και ειρήνη». Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο Παναγιώτατος έχει επικοινωνήσει τουλάχιστον άλλη μια φορά με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ δημοσίως έχει υποστηρίξει πως εκτυλίσσεται μια μεγάλη ανθρωπιστική καταστροφή στη χώρα ζητώντας την κατάπαυση του πυρός. Τον περασμένο Μάιο μάλιστα σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο της ΕΡΤ, είχε δηλώσει πως περίμενε περισσότερα από την Εκκλησία της Ρωσίας και τον Πατριάρχη Κύριλλο στο ζήτημα του πολέμου.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο που δημοσίευσε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας:

 

TOP NEWS