Ζελένσκι στο ευρωκοινοβούλιο: Για κάποιους δεν είναι καλή ημέρα, για κάποιους είναι η τελευταία τους

  • ΔΟΓΜΑ

Απίστευτες σκηνές σήμερα στο ευρωκοινοβούλιο όπου αυτή την ώρα εκφωνεί ομιλία από την Ουκρανία ο Πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Παίρνοντας τον λόγο ο Πρόεδρος της Ουκρανίας σε ζωντανή σύνδεση με το ευρωκοινοβούλιο μίλησε σε δραματικούς τόνους λέγοντας: Για κάποιους σήμερα δεν είναι καλή μέρα. Για κάποιους σήμερα είναι η τελευταία τους ημέρα.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Πρόεδρος της Ουκρανίας είπε ότι χιλιάδες έχουν χάσει την ζωή τους και πως η ευρωπαϊκή επιλογή της Ουκρανίας είναι σαφής. Μίλησε για την επίθεση στο Χάρκοβο και με δυο πυραύλους cruise. Μίλησε για την ειρωνεία ότι πριν από λίγες ημέρες Ρώσοι και Ουκρανοί ζούσαν ειρηνικά και σήμερα δυο πύραυλοι Cruise χτύπησαν την πλατεία Ελευθερίας. Αυτό είναι το τίμημα της ελευθερίας.

Στο σημείο αυτό ο μεταφραστής λύγισε και έβαλε τα κλάματα.

Νωρίτερα, για πάνω από ένα λεπτό το ευρωκοινοβούλιο χειροκροτούσε τον Ουκρανό πρέσβη και την οικογένειά του για την αντίσταση του λαού τους στην ρωσική εισβολή. Με σκληρή γλώσσα κατά της Ρωσίας μίλησε η Πρόεδρος του ευωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα.

https://twitter.com/RenewEurope/status/1498614001340661766?s=20&t=IYOThkEV3XjD8zrZ6wy9FQ

πηγή: newsit.gr

TOP NEWS