Ζωντανή αναμετάδοση: Η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής

  • Dogma
αμερικής

Παρακολουθήστε σε ζωντανή αναμετάδοση την ενθρόνισης του  νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιφοδόρου, του εβδόμου κατά σειρά ποιμενάρχη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Η τελετή πραγματοποιείται στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν, της Νέας Υόρκης.

Το νέο Αρχιεπίσκοπο θα ενθρονίσει ο Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος, ο οποίος συνδέεται με τον Ελπιδοφόρο από τα πρώτα έτη της εκκλησιαστικής του διαδρομής και του έχει σταθεί ως πολύτιμος πατέρας και βοηθός  σε όλη του την πορεία.

Άλλωστε, κάθε άλλο παρά τυχαίο θεωρείται το γεγονός ότι  ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος όρισε τον Σεβασμιώτατο Γερμανίας ως Νυμφαγωγό κατά την εκλογή του Ελπιδοφόρου σε Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

Την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών εκπροσωπεί ο υπουργός Υγείας, ‘Αλεξ Αζάρ. Παρίσται, επίσης, εκπρόσωποι της ελληνικής και κυπριακής κυβερνήσεως. Στην τελετή παρίσταται εκπρόσωποι του θρησκευτικού, πολιτικού, ακαδημαϊκού, διπλωματικού και επιχειρηματικού κόσμου της Αμερικής, πολλοί επισκέπτες από το εξωτερικό αλλά κυρίως από το εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών, κλήρος και λαός, οι οποίοι καλωσορίζουν και να λαμβάνουν την ευλογία του νέου, εψηφισμένου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου. Μετά την ενθρόνιση θα παρατεθεί επίσημο γεύμα στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότερα από 1.500 άτομα, τα οποία θα έλθουν από όλη την Αμερική.

 

Ο πρώην Αμερικής Γέρων Δημήτριος ήρθε από νωρίς και κάθισε δίπλα στον θρόνο του Αρχιεπισκόπου και αναμένει τον νέο Αρχιεπίσκοπο που θα καθίσει στον θρόνο του.

Στον Ιερό ναό παρευρίσκονται άρχοντες του Πατριαρχείου, Ιεράρχες, εκπρόσωποι του Αγίου όρους, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου και ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερωνύμου.

Εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης είναι ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος.

TOP NEWS