Ζωντανή αναμετάδοση: Ξημερώματα Σαββάτου η ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας

  • Dogma
αυστραλίας

Αύριο, Σάββατο 29 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου στον Καθεδρικό Ναό του Σύδνεϋ, στις 11 τοπική ώρα, 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου ώρα Ελλάδος .

Η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, πραγματοποιείται  μια εβδομάδα μετά την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη θα εκπροσωπήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος, ενώ το παρών θα δώσουν πλήθος ιεραρχών που έχουν φθάσει στην Αυστραλία.

Μεταξύ αυτών είναι ο Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και οι εκπρόσωποι της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Σεβ. Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ και Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μηδείας κ. Απόστολος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Παρακολουθήστε τη ζωντανή αναμετάδοση: 

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος τους καλωσόρισε όλους με εγκάρδια λόγια και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην ενθρόνιση του.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο  Κρητικός Επίσκοπος Χριστουπόλεως Μακάριος εξελέγη παμψηφεί, το απόγευμα της Πέμπτης (09/5) νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας.

Ο Επίσκοπος Χριστουπόλεως Μακάριος, κατείχε μέχρι πρότινος τα καθήκοντα του βοηθού Επισκόπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και βρισκόταν στην Εσθονία, οργανώνοντας την Τοπική Εκκλησία.

TOP NEWS