Αγιασμός στο Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας

  • ΔΟΓΜΑ

Αγιασμό τέλεσε σήμερα στο Βιβλιοπωλείο της Μητρόπολης Καστορίας με την ευκαιρία της λειτουργίας του σε νέα βάση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος.

Στον Αγιασμό παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφεριακής Ενότητας Καστοριάς κ. Δέσποινα Κοζατσάνη, η Πρόεδρος περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Καλλιόπη Κυριακίδου και ο Αντιδήμαρχος διοικητικής μέριμνας, καθημερινότητας και εξυπηρέτησης του πολίτη κ. Στυλιανός Φουλιράς. Παρόντες επίσης ήταν τα μέλη του Μορφωτικού και Επικοινωνιακού Ιδρύματος της Μητροπόλεώς Καστορίας κ.α.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του, μετά την δοξολογία του Αγίου Τριαδικού Θεού, ευχαρίστησε τους προκατόχους του Μητροπολίτες που ίδρυσαν και λειτούργησαν το βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας.

Επίσης ευχαρίστησε τα μέλη του Μορφωτικού και Επικοινωνιακού Ιδρύματος, ιδιαιτέρως τον π. Βασίλειο Μπογιατζή, που θα επιβλέπουν την λειτουργία του βιβλιοπωλείου, και τον υπάλληλο της Μητροπόλεως κ. Βασίλειο Στυλιάδη, ο οποίος ανέλαβε την καθημερινή του λειτουργία, με την βοήθεια εθελοντών που θα συμπληρώνουν το ωράριό του.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε, το βιβλιοπωλείο να ωφελεί τους Χριστιανούς στην πνευματική τους ζωή και την Ιερά Μητρόπολη στο ποιμαντικό της έργο και κάλεσε τους πολίτες της Καστοριάς και της Επαρχίας της να το στηρίξουν, όπως ήδη κάνουν.

Τέλος ευχήθηκε να ανακαινισθεί σύνολο το κτίριο που στεγάζει το βιβλιοπωλείο, προκειμένου να συστεγασθούν η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και η Αγιογραφία και άλλες νεανικές δραστηριότητες, ώστε μαζί και με το Κειμηλιαρχείο να λάβει ζωή η περιοχή αυτή του ιστορικού κέντρου της πόλεως της Καστοριάς.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι παρόντες επίσημοι, οι οποίοι αφ΄ ενός τόνισαν τα σημασία του βιβλίου και του εκκλησιαστικού βιβλιοπωλείου και αφ’ ετέρου δήλωσαν την συμπαράστασή τους στο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Εν τω μεταξύ το πρωί της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος, τέλεσε Αγιασμό στα Γραφεία της Μητροπόλεως με την ευκαιρία της πρωτομηνιάς.

Παρόντες στον Αγιασμό ήταν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Φώτιος Λεβέντης, οι Ιερείς και οι λαϊκοί που εργάζονται στα Γραφεία της Μητροπόλεως Καστορίας.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους προκατόχους του για την κληροδότηση του κτιρίου του Επισκοπείου και των Γραφείων της Μητροπόλεως, που είναι σε πολύ καλή κατάσταση και με άριστη λειτουργικότητα.

Ευχαρίστησε ακόμη τους διακονούντες και εργαζομένους στα Γραφεία, οι οποίοι διακονούν τον λαό μέσα από την ιδιαίτερη αυτή πτυχή της ποιμαντικής της Εκκλησίας. Τους ευχήθηκε να έχουν υγεία, έμπνευση και δύναμη και να εξυπηρετούν πάντα με αγάπη τους προσερχομένους σε αυτά.

TOP NEWS