Αγρυπνία στον Καθεδρικό του Λονδίνου για τον Άγιο Μάξιμο τον Ομολογητή

  • ΔΟΓΜΑ

Ιερά Αγρυπνία τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Λονδίνου, το βράδυ της Πέμπτης 20 Ιανουαρίου 2022, με αφορμή τη μνήμη του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού. 

Στην Ιερά Αγρυπνία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, ο οποίος φέρει το όνομα του μεγάλου Αγίου της Εκκλησίας.

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος και πολλοί κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Συλλειτούργησαν ο ιερατικός Προϊστάμενος του Καθεδρικού, Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Θεωνάς Μπακάλης, ο Αρχιμ. κ. Νήφων Τσιμαλής, ο Αρχιδιάκονος κ. Γεώργιος Τσουρούς και ο Διάκονος κ. Κωνσταντίνος Μαμούρης.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας στην προσφώνησή του ευχήθηκε στον Θεοφιλέστατο τα δέοντα επί τοις ονομαστηρίοις αυτού και επικαλέστηκε τις πρεσβείες του Αγίου Μαξίμου.

Οι κληρικοί και το εκκλησίασμα ευχήθηκαν επίσης στον εορτάζοντα Επίσκοπο Μελιτηνής κ. Μάξιμο και ακολούθησε κέρασμα στην αίθουσα του Καθεδρικού.

TOP NEWS