Αιτωλίας Κοσμάς- Κορονοϊός: Στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση

  • ΔΟΓΜΑ
αιτωλίας

Σκληρή μάχη με τον κορονοϊό εξακολουθεί να δίνει στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, όπως ήδη σας έχει μεταφέρει το dogma.gr. 

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, σύμφωνα με ιατρικές πηγές, βρίσκεται σε βαθύ κώμα και έχει υποστεί βαρύτατες εγκεφαλικές βλάβες,  με τους γιατρούς να εκτιμούν ότι η  κατάσταση της υγείας του αυτή τη στιγμή είναι τέτοια, ώστε ενδεχομένως και να μην είναι αναστρέψιμη.

Ο Ποιμενάρχης Αιτωλίας είχε αποσωληνωθεί πριν μερικές ημέρες κάτι που είχε έρθει ως μια μικρή ευχάριστη είδηση, αν και οι γιατροί είχαν επισημάνει ότι η κατάσταση της υγείας του ήταν μεν σταθερή, αλλά σε κάθε περίπτωση παρέμενε κρίσιμη.

Η περιπέτεια με τον κορονοϊό 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος  Αιτωλίας συγκαταλέγεται μεταξύ των σκληροπυρηνικών αρνητών στους κόλπους της Εκκλησίας, είναι ανεμβολίαστος, ενώ είναι γνωστό και ότι ουδέποτε φόρεσε μάσκα, ακόμη και σε συνθήκες έντονου συνωστισμού. Για το αυτό λόγο, μάλιστα,  αυτό έχει παραπεμφθεί σε εκκλησιαστικό ανακριτή για ανυπακοή των εγκυκλίων της Ιεράς Συνόδου.

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε στις 18 Νοεμβρίου και παρέμεινε στο σπίτι του. Στη συνέχεια η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του σε νοσοκομείο, κάτι το οποίο ο ίδιος αρχικά αρνιόταν.

Τελικά, αποφάσισε να εισαχθεί στο νοσοκομείο του Αγρινίου όπου και διασωληνώθηκε και στις ο2 Δεκεμβρίου η κατάστασή του επιδεινώθηκε και κρίθηκε απαραίτητη από τους θεράποντες ιατρούς τους η μεταφορά του στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Πέθανε η αδερφή του
Υπενθυμίζεται πως η αδελφή του Μητροπολίτης Αιτωλίας, η οποία επίσης είχε προσβληθεί από κορονοϊό, ήταν ανεμβολίαστη έφυγε από τη ζωή στις 13 Δεκεμβρίου. H 75χρονη γυναίκα είχε μεταφερθεί στις 2 Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο του Αγρινίου, μια μέρα μετά τον αδελφό της. Ήταν ανεμβολίαστη και με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και διέμενε μαζί με τον Σεβασμιώτατο, στην οικία τους, στο Αγρίνιο.

 

 

 

TOP NEWS