Ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία στέλνει η Iερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

  • ΔΟΓΜΑ

Είδη πρώτης ανάγκης που θα στηρίξουν τους πληγέντες του πολέμου και τους πρόσφυγες της Ουκρανίας συγκέντρωσαν οι φιλανθρωπικές δομές της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και συγκεκριμένα οι εθελοντές και οι υπεύθυνοι ιερείς του Κοινωνικού Παντοπωλείου «Ο Τροφοδότης», κατόπιν εντολής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου.

Όλα τα είδη παραδόθηκαν το Σάββατο 5 Μαρτίου στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για να σταλούν οργανωμένα στην Ουκρανία και τις χώρες υποδοχής των προσφύγων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, και με την ιδιότητα του Προέδρου του Τοπικού Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εκφράζει συμπαράσταση στα θύματα του καταστροφικού πολέμου αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Εκφράζουμε την ιδιαίτερη συμπάθεια και τη βαθύτατη αγάπη του χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής μας Εκκλησίας για τους πληγέντες της πολεμικής αυτής κατάστασης που ξέσπασε στην Ουκρανία. Ολόψυχα ευχόμαστε, όπως ο Θεός να δώσει τη δύναμη και την ενίσχυση ώστε να τελειώσει γρήγορα αυτό το δράμα που εκτυλίσσεται αυτές τις μέρες. Η προσευχή μας προς τον Φιλάνθρωπο Κύριο μας είναι να επικρατήσει η ειρήνη και να μην ξαναζήσουν οι άνθρωποι τέτοιες καταστάσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιερά Μητρόπολη βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε συνεννόηση με όλες τις τοπικές Αρχές για τον καλύτερο συντονισμό της βοήθειας.

TOP NEWS