Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Καστορίας

  • ΔΟΓΜΑ

Την Κυριακή μετά την εορτή των Θεοφανείων, 9 Ιανουαρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον περίλαμπρο Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορος του Θαυματουργού, στην περιοχή Χλόη Καστοριάς.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η εις πρεσβύτερον Χειροτονία του μέχρι πρότινος διακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Φωτίου Νικολόπουλου.

Ο π. Φώτιος μεγάλωσε μέσα σε εκκλησιαστικό κλίμα αφού προέρχεται από ιερατική οικογένεια, είναι απόφοιτός του τμήματος φιλολογίας Α.Π.Θ., έγγαμος, η σύζυγος του είναι θυγατέρα ιερέως και πατήρ τριών τέκνων, και πλέον θα υπηρετήσει ως Πρεσβύτερος την Εκκλησία.

Κατά την διάρκεια της χειροτονίας ο Σεβασμιώτατος ιερουργός απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο μίλησε για τα εκκλησιαστικά χαρίσματα, αναλύοντας την Αποστολική περικοπή της ημέρας «…καὶ αὐτὸς ἔδωκε τοὺς μὲν ἀποστόλους, τοὺς δὲ προφήτας, τοὺς δὲ εὐαγγελιστάς, τοὺς δὲ ποιμένας καὶ διδασκάλους, πρὸς τὸν καταρτισμὸν τῶν ἁγίων εἰς ἔργον διακονίας, εἰς οἰκοδομὴν τοῦ σώματος τοῦ Χριστοῦ.».

Τον λειτουργό Ιεράρχη στο «διπλό Μυστήριο» πλαισίωσαν: ο Γενικός Αρχ. Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Φώτιος Λεβέντης, ο κατά σάρκα πατήρ τού χειροτονουμένου π. Βασίλειος, ο πεθερός του π. Νικόλαος, ο αδερφός του και διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου καί Σιατίστης π. Αριστείδης, ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Ελευθέριος και οι διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεώς Καστορίας π. Παύλος και π. Παντελεήμων.

Πριν την απόλυση της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και επαίνεσε τους γονείς του νέου πρεσβυτέρου, που πρόσφεραν τα παιδιά τους στην Εκκλησία για να την διακονήσουν και να την υπηρετήσουν.

TOP NEWS