Δέηση για την κατάπαυση του πολέμου τέλεσε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας (ΒΙΝΤΕΟ)

  • ΔΟΓΜΑ

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων ο οποίος εποπτεύει ευλογητικά την πευκόφυτη περιοχή του ομώνυμου Δήμου, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας την Κυριακή της Τυρινής, 5 Μαρτίου 2022.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας επίσης σήμερα το πρωί της Κυριακής της Τυρινής, τέλεσε δέηση υπέρ καταπαύσεως του πολέμου στην  Ουκρανία.

«Μια πορεία με αρχή, τέλος και σαφή σκοπό είναι η Μεγάλη Σαρακοστή». Με αυτή τη φράση άρχισε το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας. «Αρχή της η σημερινή Κυριακή, τέλος της η Κυριακή του Πάσχα και στόχος της η συμμετοχή στον εορτασμό της Ανάστασης».

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε διεξοδικά την ευαγγελική περικοπή και ανέπτυξε εκτενώς την αξία της συγχωρητικότητας, της καταλλαγής και της νηστείας: «Η νηστεία είναι πράξη ελευθερίας και αντίστασης ενάντια στη δικτατορία της ύλης. Δεν μπορεί να αποτελεί αυτοσκοπό. Ο πραγματικός σκοπός της είναι η αποξένωση από τα πάθη μας».

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Ιωάννης Κρητικόπουλος ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο και τον παρακάλεσε να πυκνώσει τις ευλογητικές επισκέψεις του.

 

TOP NEWS