Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Να βρουν οι άνθρωποί αυτό που τους αξίζει, έναν επίγειο ειρηνικό τρόπο ζωής»

  • ΔΟΓΜΑ

Στα τελευταία γεγονότα σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία που μαίνεται και την σημερινή ευαγγελική περικοπή της Τυρινής, ταναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η προσευχή μας είναι τόσο έντονη όσο ποτέ, επιζητώντας “Να βρουν και πάλι οι λαοί, οι άνθρωποί τους, αυτό που τους αξίζει, έναν επίγειο ειρηνικό τρόπο ζωής”. 

Παρακολουθήστε το σύντομο βιντεάκι που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα και την σημερινή ευαγγελική περικοπή της Κυριακής της Τυρινής.

«Ενώ ο πόλεμος ανάμεσα σε ομοδόξους λαούς συνεχίζεται με τραγικά αποτελέσματα, καλούμεθα από την Εκκλησία να θυμηθούμε τούτη την Κυριακή την Έξοδο των Πρωτοπλάστων από τον Παράδεισο. Χάθηκε ο Παράδεισος γιατί αρνηθήκαμε την Αγάπη του Θεού.
Ξαναγίνεται δικός μας, με τη συγχωρητικότητα, με την ειλικρίνεια της νηστείας, όχι με την υποκρισία, και κυρίως με την άρνηση για έναν πλουτισμό εις βάρος των άλλων.
Τούτη την περίοδο ας είναι το περίσσευμά μας υπέρ των ανθρώπων που υποφέρουν.
Η νηστεία μας , ελάχιστη θυσία προσευχής για να έρθει η ειρήνη στον κόσμο.
Και η προσευχή μας έντονη όσο ποτέ: “Να βρουν και πάλι οι λαοί, οι άνθρωποί τους, αυτό που τους αξίζει, έναν επίγειο ειρηνικό τρόπο ζωής”
Γιατί είμαστε πλασμένοι για την ειρήνη και αυτό μας περιμένει στη συνάντησή μας, με τον Αναστημένο Χριστό!»

TOP NEWS