Δράμας Παύλος: Το βίντεο κλιπ στην Παναγία Σουμελά και η ενόχληση των Ημετέρων

  • ΔΟΓΜΑ

Σχετικά με το ατυχές συμβάν στην Μονή της Παναγίας Σουμελά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος χαρακτηρίζει ως μέγιστη υποκρισία την διαμαρτυρία των ημετέρων, από την στιγμή που στην Ελλάδα διοργανώνουμε συναυλίες μέσα σε ναούς, ιερά μυστήρια τελούνται σε κτήματα και βράχους με ανευλαβή τρόπο, ενώ παράλληλα αυτές τις ημέρες διώκονται εκπαιδευτικοί για τον λόγο ότι επέτρεψαν μαθητές να κοινωνήσουν των αχράντων μυστηρίων.

Το μόνο παρήγορο ο Ποιμενάρχης της Δράμας θεωρεί το γεγονός ότι η κοινωνία της Τραπεζούντας ενοχλήθηκε για την απρέπεια που συντελέσθηκε στον χώρο της Μονής.

Αναλυτικά ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος αναφέρει:  

Σχετικά με το ατυχές συμβάν εις την ιστορικήν Μονήν της Παναγίας Σουμελά, θεωρώ μέγιστη υποκρισία την διαμαρτυρία των ημετέρων.

Το παρήγορον είναι ότι η κοινωνία της Τραπεζούντος ενοχλήθηκε και εκφράστηκε αρνητικά για την απρέπεια που συντελέσθηκε στη Μονή.

Διαμαρτυρόμεθα την στιγμή που στους εν Ελλάδι ναούς διοργανώνουμε συναυλίες, τα ιερά μυστήρια τελούνται σε κτήματα και βράχους με ανευλαβή τρόπο χάριν του χρήματος, διδάσκαλοι στην Κρήτη διώκονται διότι οι μαθηταί εκοινώνησαν των αχράντων μυστηρίων καθώς και άλλα πολλά, που προβάλλουν καθημερινά την πνευματικήν μας παρακμήν.

Λησμονούμε ότι ο Θεός επιλέγει άλλους για να καταδείξει την δικήν μας αποστασίαν.

 

TOP NEWS