Εγκαίνια Εξωκκλησίου στον Πτελεό

  • Δόγμα

   Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης εξέφρασε την χαρά του για το γεγονός των Εγκαινίων ενός νέου Ναού, που αποδεικνύει ότι «οι Έλληνες συνεχίζουμε την παράδοσή μας ο Ναός να αποτελεί το κέντρο της ζωής μας». 

Τα Εγκαίνια του Ιερού Εξωκκλησίου της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στον οικισμό Λεύκη Πτελεού τέλεσε εχθές, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία των τοπικών Αρχών και των κατοίκων της περιοχής.

Για την ιστορία του Ναϋδρίου, μίλησε ο Εφημέριος του χωριού π. Σταύρος Μαλλιαρός. Ο θεμέλιος λίθος τέθηκε το 2008 και ανεγέρθηκε δαπάναις των ενοριτών του Πτελεού. Ο π. Σταύρος ευχήθηκε ο νέος Ναός να γίνει το καταφύγιο και το λιμάνι των δοκιμαζομένων ανθρώπων.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης εξέφρασε την χαρά του για το γεγονός των Εγκαινίων ενός νέου Ναού, που αποδεικνύει ότι «οι Έλληνες συνεχίζουμε την παράδοσή μας ο Ναός να αποτελεί το κέντρο της ζωής μας». Επεσήμανε, όμως, τον κίνδυνο που εγκυμονεί η υπερηφάνεια που μπορεί να προκύψει συγκριτικά με τους Χριστιανούς της Δύσης, όπου στην εποχή μας πολλοί Ναοί αλλάζουν χρήση, καθώς κυριαρχεί η εκκοσμίκευση. «Είναι πολύ εύκολο να συμβεί το ίδιο και σε εμάς και να χάσουμε τον θησαυρό μας. Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε, να κρατήσουμε την πίστη και την παράδοσή μας ως ενοποιό μας δύναμη, ν’ ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του λαού μας, για να νιώθει ότι η Εκκλησία είναι Μητέρα του». Ο Σεβασμιώτατος, τέλος, επαίνεσε εκείνους που ξεκίνησαν την προσπάθεια της ανέγερσης του Ναού, μεταξύ των οποίων και ο αείμνηστος π. Αναστάσιος Ζαχαρής και όσους κοπίασαν για να αφήσουν στις μέλλουσες γενιές αυτή την ιερή παρακαταθήκη.

TOP NEWS