Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο & Λύκειο Νεαπόλεως «Άγιος Γεώργιος ο Νεαπολίτης»

  • Δόγμα

Η επίσκεψη των μαθητών τόσο στο συσσίτιο όσο και στην τράπεζα ρουχισμού, αποτέλεσε σημαντική εμπειρία για τους ίδιους, καθώς προσέγγισαν εμπειρικά εκφάνσεις της διακονίας και ανέπτυξαν την ενσυναίσθησή τους, σκεπτόμενοι τη ζωή με διαφορετική οπτική γωνία.

Μέσα στη κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, εμπνεόμενοι από το κλίμα των ημερών, οι μαθητές του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου Νεαπόλεως, στο πλαίσιο των δράσεων προγραμμάτων του σχολείου, επισκέφθηκαν στις 8, 9 και 10 Απριλίου, τον οργανωμένο χώρο όπου  στεγάζεται το συσσίτιο της ενορίας του Αγίου Νικολάου Ξηροκρήνης Θεσσαλονίκης, καθώς και  την Τράπεζα Ρουχισμού «Ο Χιτών».

Οι μαθητές, αφού ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του συσσιτίου από τις υπεύθυνες κυρίες της διακονίας, είχαν μια εκτενή ενημέρωση από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού π.Ευάγγελο Μπαμπατζιάνη σχετικά με την ιστορία, τις δράσεις και την εξέλιξη του συσσιτίου. Η δράση αυτή σήμερα, συντηρεί τουλάχιστον 100 ανθρώπους σε καθημερινή βάση, οι οποίοι πλήττονται οικονομικά από τη μάστιγα της καθημερινότητας και η παρηγοριά που τους προσφέρεται είναι ένα πιάτο ζεστό φαγητό. Αξίζει να αναφερθεί ότι όλες οι πρώτες ύλες και η τροφοδοσία του συσσιτίου καλύπτονται από δωρεές των ενοριτών, ενώ στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου Νεαπόλεως, συγκεντρώνουν την περίοδο αυτή τρόφιμα και πρώτες ύλες, με σκοπό τη στήριξη του συσσιτίου.

Ο πυρήνας του συσσιτίου συναντάται στα πρόσωπα τουλάχιστον 30 εθελοντριών οι οποίες είναι υπεύθυνες για το μαγείρεμα και τη σωστή διανομή των μερίδων σε καθημερινή βάση. Πράξεις αξιέπαινες, αφού όλες  αυτές οι ενέργειες υλοποιούνται εθελοντικά, μόνο με τον κόπο και το μεράκι τους, χωρίς καμία αμοιβή. Στη συνέχεια οι μαθητές “ανέλαβαν δράση” ξεκινώντας να γεμίζουν με σπιτικό φαγητό τα πακέτα των ανθρώπων που προσήλθαν εκεί στην ώρα τους, ενώ παράλληλα τους προμήθευσαν και με ένα κέρασμα νηστίσιμο δίνοντας τους έτσι έναν επιπλέον πόντο χαράς.

Οι μαθητές, επίσης, επισκέφτηκαν και την Τράπεζα Ρουχισμού «Ο Χιτών», της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως,  η οποία καλύπτει τις ανάγκες ένδυσης και υπόδησης εμπερίστατων συνανθρώπων μας. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι μαθητές προσέφεραν στο «Χιτώνα», όσα είδη ένδυσης και υπόδησης συγκέντρωσαν στο σχολείο, στο πλαίσιο σχετικής φιλανθρωπικής δράσης τους.

Η επίσκεψη των μαθητών τόσο στο συσσίτιο όσο και στην τράπεζα ρουχισμού, αποτέλεσε σημαντική εμπειρία για τους ίδιους, καθώς προσέγγισαν εμπειρικά εκφάνσεις της διακονίας και ανέπτυξαν την ενσυναίσθησή τους, σκεπτόμενοι τη ζωή με διαφορετική οπτική γωνία.

TOP NEWS