Έναρξη επιμορφωτικού προγράμματος Ι.Π.Ε. στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

  • ΔΟΓΜΑ

Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022 στην Τρίπολη, σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από τον Covid-19, το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Οργάνωση και Διοίκηση της Ενορίας – Προσφορά προς τον Άνθρωπο».

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κωδικός ΟΠΣ 5073422) του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Κατά την εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου, Τρίπολη), τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ο οποίος ευχήθηκε ευόδωση των εργασιών του προγράμματος, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄, πρόεδρο του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ι.Π.Ε., ο οποίος, αφού μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τη συνεργασία με το Ι.Π.Ε. και τη δυνατότητα που προσφέρει στους κληρικούς, μέσω της διά βίου μάθησης και εκπαίδευσης, να επιμορφωθούν και να ενισχυθούν στην αντιμετώπιση των πρακτικών θεμάτων της ενοριακής ζωής. Ο π. Θεολόγος ευχαρίστησε επίσης τον συντονιστή του προγράμματος π. Σωτήριο Αθανασούλια για την άριστη συνεργασία και τη βοήθειά του στην οργάνωση του προγράμματος, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου. Στη συνέχεια ο Αν. Διευθυντής του Ι.Π.Ε. μίλησε για το αντικείμενο του προγράμματος «Οργάνωση και Διοίκηση της Ενορίας – Προσφορά προς τον Άνθρωπο» και ειδικότερα αναφέρθηκε στη σημασία της ενορίας στην εποχή μας και στην ανάγκη για την αναβάθμισή της και για την απρόσκοπτη λειτουργία της.

Το πρόγραμμα παρακολουθούν 27 κληρικοί και 2 λαϊκοί συνεργάτες της Ι. Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στις επόμενες συναντήσεις οι οποίες θα γίνουν εξ αποστάσεως, εισηγήσεις θα παρουσιάσουν οι Πανοσ. Αρχιμανδρίτες Θεολόγος Αλεξανδράκης, υπ. Δρ. Θεολογίας, LLM, Σεβαστιανός Σωμαράκης, Δρ. Κανονικού Δικαίου & Υφηγητής Πανεπιστημίου Στρασβούργου, Γραμματέας Συνοδικών Δικαστηρίων της Εκκλησίας της Ελλάδος, και Ιωάννης Περιστερίδης, Χημικός Μηχανικός Msc, Θεολόγος ΜΑ, ο Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Χαραλαμπίδης, Δρ Θεολογίας, Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας, ο κ. Τριαντάφυλλος Μπολτέτσος, Δρ Θεολογίας και ο κ. Παναγιώτης Φραγκάκος, ΜΑ Θεολογίας.

Μετά την ολοκλήρωση των επιμορφωτικών συναντήσεων, ο Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, θα πραγματοποιήσει τον απολογισμό του προγράμματος και την προβλεπόμενη διαδικασία αξιολόγησης.

TOP NEWS