Εορτασμός Αγίων Κωνσταντίνου του Υδραίου και Αποστόλου Φιλίππου στην Άνδρο

  • Dogma

Με την καλούμενη θρησκευτική ευλάβεια και τάξη τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων Τ Κωνσταντίνου του Υδραίου και Αποστόλου Φιλίππου στην Άνδρο.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ σήμερα το πρωί στην Άνδρο τέλεσε διαδοχικά την αρτοκλασία και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου και στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου, στην εμβληματική πεδίο του Μπατσίου, όπου παρέστησαν ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Φίλιππος Φόρτωμας, στον οποίο ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε για τα ονοματήριά του, ο Έπαρχος Άνδρου κ. Δημ. Λάσκαρης, ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο διατελέσας Δήμαρχος κ. Σουσούδης, ο επικεφαλής της ελάσσονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο Άνδρου κ. Καπάκης, ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής της Ναυτικής Βάσης Αμμολόχου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, ο Λιμενάρχης, ο Διευθυντής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνδρου, Εκπαιδευτικοί και μαθητές των Σχολείων της περιοχής Μπατσίου, Πρόεδροι τοπικών Συλλόγων και Φορέων και πολλοί πιστοί.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τόνισε ότι η σημερινή ημέρα μας διδάσκει τρία πράγματα: Το ένα είναι ότι, όπως ο Απόστολος Φίλιππος με το «έρχου και ίδρυμα» κάλεσε στο Χριστό τον Απόστολο Ναθαναήλ- Βαρθολομαίο, έτσι και εμείς με την μαρτυρία της ζωής και των πραξεών μας να καλούμε και να προσκαλούμε τους ανθρώπους στο Χριστό!

Το δεύτερο είναι ότι, όπως ο Φίλιππος «εύρε τον Χριστό», έτσι και εμείς να προσπαθούμε στη ζωή μας να Τον ανακαλύπτουμε, καθώς ο Κύριος δεν μας αποκαλύπτεται αμέσως, αλλά μας φανερώνεται σταδιακά, ύστερα από τη δική μας θέληση και πνευματική προσπάθεια!

Και τρίτον, όπως ο Απ. Φίλιππος αρνήθηκε να κατέβει από το Σταυρό, έτσι και εμείς οφείλουμε να παραμένουμε αμετακίνητοι στην πίστη, το καθήκον και την αποστολή μας, παρ’ όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα, που στη ζωή μας αντιμετωπίζουμε!

Τέλος, ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού Πρωτοπρ. Νικ. Ζαχαρώδη και τους συνεργάτες για την προετοιμασία της Πανηγύρεως και ολους τους πιστούς για την παρουσία τους και τους ευχήθηκε καλό χειμώνα, υπενθυμίζοντας ότι για τους γεωργούς η εορτή του Αγίου Φιλίππου σηματοδοτεί την έναρξη της χειμερινής περιόδου

TOP NEWS