Εορτή Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού στο Σηρικάρι Κισάμου (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

Έρχεται λοιπόν σήμερα ο Όσιος Νικηφόρος ο Λεπρός να μας πει: Αναζητήστε περάν του ανθρωπινού λόγου τον Θείο λόγο. …Γιατί βρισκόμαστε σήμερα όλοι εδώ;

Την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023, παραμονή της εορτής του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας μετέβη στο Σηρικάρι Κισάμου όπου χοροστάτησε του Εσπερινού, συμπροσευχομένου του οικείου Ποιμενάρχη κ. Αμφιλοχίου.

Στο κήρυγμα του ο Σεβ. Αρκαλοχωρίου σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ο Όσιος Νικηφόρος ο λεπρός μας δίδει σήμερα μήνυμα αναζήτησης, σύμπλευσης και συμπόρευσης του λόγου με τον Λόγο. Του ανθρώπινου δηλαδή λόγου με τον Θείο Λόγο. Ουσιαστικά μας θέτει στο πρόβλημα του 21ου αιώνα. Όπου η λογική καλπάζει, οδεύει από επιτεύγματα σε επιτεύγματα, που πολλά εξ΄ αυτών υπηρετούν τις ανθρώπινες ανάγκες, άλλα όμως διαμορφώνουν μια νέα ανθρωπολογία, τις συνέπειες της οποίας δεν μπορούμε να γνωρίζουμε.

Έρχεται λοιπόν σήμερα ο Όσιος Νικηφόρος ο Λεπρός να μας πει: Αναζητήστε περάν του ανθρωπινού λόγου τον Θείο λόγο. …Γιατί βρισκόμαστε σήμερα όλοι εδώ; Γιατί όλοι μας αναζητούμε τον Θείο λόγο. Αναζητούμε προσευχόμενοι την αόρατη λύτρωση και προσπαθούμε εκ της γης να κοινωνήσουμε με τον ουρανό. …

Ευρισκόμαστε εδώ για πνευματικούς λόγους και παίρνουμε πνευματική δύναμη». Την κυριώνυμο ημέρα χοροστάτησε στον Όρθρο ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός και στην συνέχεια τελέστηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ανδρέου, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Κυδωνίας κ. Δαμασκηνού, Κισάμου κ. Αμφιλοχίου και Ρεθύμνης κ. Προδρόμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης κ. Πρόδρομος και ομίλησε για τον Βίο του Οσίου Νικηφόρου. Προ της απολύσεως ευλογήθηκαν οι προσφερόμενοι άρτοι και ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τους Σεβ. Αρχιερείς για την παρουσία τους. Πλήθος πιστού λαού προσήλθε στον πανηγυρικό εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία και έλαβε την ευλογία του θαυματουργού Αγιου Νικηφόρου του λεπρού.

TOP NEWS