Επαναλειτουργία ιερού κοιμητηριακού ναού Καλαμαριάς

  • ΔΟΓΜΑ

Στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς περιήλθε η διοίκηση και η διαχείριση του Ιερού Κοιμητηριακού Ναού της πόλεως Καλαμαριάς, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4735/2020, που εφαρμόζεται πλέον πανελλαδικώς.

Ως εκ τούτου, η Ιερά Μητρόπολη, με δικές της δαπάνες, ανέλαβε το έργο της ανακαινίσεως και εξωραΐσεως του Ιερού Κοιμητηριακού Ναού, με σκοπό να τεθεί και πάλι στην λατρεία του Αγίου Θεού και στην εξυπηρέτηση των ευλαβών χριστιανών.

Να σημειωθεί ότι ο Ιερός Κοιμητηριακός Ναός θα αφιερωθεί στην Ανάσταση του Λαζάρου.

Μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση των βασικών εργασιών, προγραμματίζεται η επαναλειτουργία του Ιερού Κοιμητηριακού Ναού, ως εξής:

  • Την Παρασκευή προ του Ψυχοσαββάτου, 25-02-2022, και ώρα 3 το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος θα τελέσει αγιασμό θυρανοιξίων του Ναού και ιερό μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής όλων των κεκοιμημένων στο Κοιμητήριο της Καλαμαριάς, από της ιδρύσεώς του μέχρι και σήμερα. Στη συνέχεια, οι Εφημέριοι θα τελούν τρισάγια επί των τάφων.
  • Από το Σάββατο, 26-02-2022 (Ψυχοσάββατο) και κάθε Σάββατο, από 7 έως και 9 το πρωί, και από την Κυριακή, 27-02-2022 και κάθε Κυριακή, από 7 έως και 9:30 το πρωί, θα τελείται θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας θα τελούνται τα ιερά μνημόσυνα.
  • Όσοι επιθυμούν να τελούν τα διατεταγμένα ιερά μνημόσυνα των οικείων τους στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό, θα απευθύνονται μόνον στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στο τηλέφωνο 2310481810 και εσωτερικό 1.
  • Το Σάββατο του Λαζάρου, 16-04-2022, θα τελεσθούν τα εγκαίνια του Ναού, λόγω ότι αφιερώνεται στην Ανάσταση του Αγίου.

TOP NEWS