Επίσκεψη Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιεροθέου στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου

  • ΔΟΓΜΑ

Την βασιλόπιτα των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ ευλόγησε την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιερόθεος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Διοικήτριας κ. Ελένης Φιλιπποπούλου.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Νοσοκομείου, παρουσία του Διοικητού του Νοσοκομείου Αγρινίου κ. Μιχαήλ Σερασκέρη, της Διοικήτριας του Νοσοκομείου ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ κ. Ελένης Φιλιπποπούλου, Αντιδημάρχων του Δήμου Μεσολογγίου, του Προέδρου και αντιπροσωπείας των εργαζομένων.

Ο Σεβασμιώτατος, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, εξέφρασε την χαρά του και την τιμή που αποδίδει στα πρόσωπα των ιατρών και των νοσηλευτών που όλον αυτόν τον καιρό επωμίζονται την θεραπεία και τη νοσηλεία των ασθενών του κορωνοϊού σε οριακές, πολλές φορές, συνθήκες.

Ανέφερε ότι ασχολήθηκε με ιατρικά θέματα, ιδιαιτέρως με τη βιοηθική και την ψυχοθεραπεία, από πλευράς ορθοδόξου θεολογίας.

Τόνισε ότι η ορθόδοξη Εκκλησία είναι πνευματικό νοσοκομείο. Η ορθόδοξη θεολογία συνδέεται με την ιατρική, διότι ασχολείται με τον άνθρωπο που πάσχει και ψυχικά αλλά και σωματικά και για αυτό πρέπει να υπάρχει συνεργασία της Εκκλησίας με την ιατρική επιστήμη για το καλό του ανθρώπου.

Και ολοκλήρωσε την ομιλία του με μια προσωπική του κατάθεση λέγοντας ότι και στα Ιωάννινα, από τα οποία κατάγεται, αλλά και στο Μεσολόγγι ιδρυτής των Νοσοκομείων είναι ο Χατζηκώστας. Ο πατέρας του εργαζόταν στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα στα Ιωάννινα και πολλές φορές επισκεπτόταν το Νοσοκομείο και είναι ένας χώρος που τον κάνει να αισθάνεται ωσάν στο σπίτι του.

Τέλος, ευχήθηκε καλή και χαρούμενη χρονιά και του χρόνου με καλύτερες συνθήκες να κόψουμε τη βασιλόπιτα.

 

TOP NEWS