Φθιώτιδος Συμεών: «Με την φιλία νικάμε την βία»

  • ΔΟΓΜΑ

Μέσα στην ηλιόλουστη, το πρωί Δευτέρα της 21ης Φεβρουαρίου, την αρχή της εβδομάδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Ωδείου «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» και Υπεύθυνο Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Δρ. Κ. Ανδρέα Ιωακείμ, πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στο 5ο Ενιαίο Λύκειο Λαμίας μετά από πρόσκληση του Διευθυντού του Σχολείου Δρ. Θεολογίας κ. Κωνσταντίνο Σπαλιώρα και του Συλλόγου των Καθηγητών.

Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τις 15 Βασιλόπιτες όλων των τμημάτων του Σχολείου και εξέφρασε την χαρά του, που ευλόγησε τόσες πολλές βασιλόπιτες μαζί, ενώ προσεκάλεσε να κόψουν κάθε μία ξεχωριστά με τον Πρόεδρο του μαθητικού συμβουλίου κάθε τάξης, αντιπρόσωπο του τμήματος.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε πατρικά τόσο στους μαθητές και στις μαθήτριες όσο και στους Εκπαιδευτικούς η νέα χρονιά να φέρει σε όλους υγεία, αισιοδοξία, αλλά και να φέρει πολλές γλυκές στιγμές.

Με αφορμή το έθιμο της βασιλόπιτας, ο κ. Συμεών παρότρυνε τα παιδιά να αναζητήσουν και να ανακαλύψουν τους θησαυρούς της καρδιάς τους και να τους αναδεικνύουν κάθε μέρα όλο και περισσότερο.

«Αυτούς τους θησαυρούς που είναι η αγάπη τους ενός για τον άλλο, ο σεβασμός, η κατανόηση, είναι όλα τα όμορφα συναισθήματα, που κάνουν όμορφη την ζωή μας.

Σε μία εποχή που ιδιαίτερα μία λέξη ταλαιπωρεί την καθημερινότητα μας και μας δημιουργεί άσχημα συναισθήματα, η λέξη βία. Βία στα σχολεία, βία στα γήπεδα, βία παντού. Εμείς οφείλουμε στην βία παιδιά μου να απαντήσουμε με την αγάπη, με την συνεργασία, με το ομαδικό πνεύμα, με την ειρήνη και με τον σεβασμό μας προς τον κάθε συνάνθρωπό μας, με την αναγνώριση της διαφορετικότητος και της μοναδικότητος του άλλου και αυτό οφείλουμε να το σεβόμαστε.

Θέλω να ευχηθώ σε όλους σας να έχετε υγεία, πρόοδο και χαρά και να δημιουργήσετε δυνατές φιλίες. Με τη φιλία νικάμε την βία. Όταν έχει κανείς δυνατές σχέσεις φιλίας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Το σύνθημά μας είναι αυτό και σας παρακαλώ κρατήστε το: «Με την φιλία νικάμε την βία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ποιμενάρχης.

Ο Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, ευχαρίστησε δια πολλών τον Σεβασμιώτατο που για άλλη μία φορά επισκέφθηκε το σχολείο και ευλόγησε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς και εκ μέρους όλων των καθηγητών και των μαθητών έδωσε στον Σεβασμιώτατο μία εικόνα του Χριστού, η οποία απεικονίζει την Άμπελο, συνοδευόμενη από την ευχή, «ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός να του χαρίζει έτη πολλά, υγεία και δύναμη για να συνεχίσει την Ποιμαντορία του και το πολυποίκιλο έργο του στην Μητρόπολη της Φθιώτιδος και στην Εκκλησία του Χριστού, ως η κεφαλή και ως ο πρωτεργάτης του Αμπελώνος του Κυρίου».

Ο Σεβασμιώτατος για αρκετή ώρα είχε μία ευχάριστη και ουσιαστική πνευματική επικοινωνία με όλα τα παιδιά και με τον Σύλλογο Διδασκόντων και ευχήθηκε ιδιαίτερα καλή δύναμη στον αγώνα τους και καλή επιτυχία στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι θα διαγωνισθούν στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

 

 

 

TOP NEWS