Η 10η Σύναξη Αναγνωστών στην Μητρόπολη Ύδρας

  • ΔΟΓΜΑ

Στην αίθουσα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου εκφωνήθηκε από τον Αρχιμ. π. Χριστόφορο Καραβία εφημέριο του ιερού ναού και υπεύθυνο του κέντρου νεότητος Κρανιδίου εισήγηση με θέμα: «Άγιο Δωδεκαήμερο σε ένα τοπίο πανδημίας».

Πραγματοποιήθηκε την 1η Κυριακή του νέου έτους, 2 Ιανουαρίου 2022, η 10η κατά σειρά σύναξη Αναγνωστών των ενοριών της Ερμιονίδος.

Στην αρχή ευλογήθηκε η βασιλόπιτα και το φλουρί βρήκε ο αγνώστης κύριος Αθανάσιος Τσοκανάς. Κατόπιν στην αίθουσα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου εκφωνήθηκε από τον Αρχιμ. π. Χριστόφορο Καραβία εφημέριο του ιερού ναού και υπεύθυνο του κέντρου νεότητος Κρανιδίου εισήγηση με θέμα: «Άγιο Δωδεκαήμερο σε ένα τοπίο πανδημίας».

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος και στη συνέχεια ο αναγνώστης και ιεροψάλτης – καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής στην ενορία Ευαγγελισμού Θερμησίας κ. Ιωάννης Νάκης εκφώνησε την εισήγηση του με θέμα:
«Οι ιερές Ακολουθίες του Αγίου Δωδεκαήμερου από απόψεως λειτουργικής και από την θέση του ψάλτη και αναγνώστη».

Ακολούθησε επίσης διάλογος για θέματα τυπικού και θείας λατρείας.

Η Σύναξη ολοκληρώθηκε επιτυχώς με την ανταλλαγή επίκαιρων σκέψεων και ευχών και πνευματικών κατευθύνσεων από τον πατέρα Χριστόφορο και τον πατέρα Γεώργιο Κανακάρη, νέο εφημέριο της τοπικής Εκκλησίας.

TOP NEWS