Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Μητροπολιτικού Ναού Κερκύρας

  • ΔΟΓΜΑ

Τα παιδιά με ενθουσιασμό παρουσίασαν ένα ποικίλο πρόγραμμα με τραγούδια, ποιήματα και θεατρικά δρώμενα. Στην εκδήλωση συμμετείχε και μέρος της Φοιτητικής Σύναξης της Ιεράς Μητροπόλεως παίζοντας και τραγουδώντας κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδος.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Υ. Θ. Σπηλαιωτίσσης, Αγίου Βλασίου και Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, με επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Κατηχητικού Σχολείου του εν λόγω Ιερού Ναού. Τα παιδιά με ενθουσιασμό παρουσίασαν ένα ποικίλο πρόγραμμα με τραγούδια, ποιήματα και θεατρικά δρώμενα. Στην εκδήλωση συμμετείχε και μέρος της Φοιτητικής Σύναξης της Ιεράς Μητροπόλεως παίζοντας και τραγουδώντας κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδος.

Στην γιορτή παραβρέθηκε και ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος όπου ενθουσιασμένος και συγκινημένος στο τέλος της γιορτής ζήτησε από όλους τους παρευρισκομένους μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν χωρίς κακία στην καρδιά την Γέννηση του Χριστού.

Στη συνέχεια απευθύνθηκε στους γονείς λέγοντας ότι ο Χριστός έγινε νήπιο για να φέρει την ακακία και σήμερα τα παιδιά αυτό το μήνυμα προαναγγέλλουν. Επίσης τους παρότρυνε να δώσουν στα παιδιά τους αξίες χριστιανικές και ιδανικά, με σκοπό, όταν αυτά μεγαλώσουν και ωριμάσουν, να οικοδομήσουν ένα στέρεο πνευματικό οικοδόμημα θεμελιωμένο πάνω στον Χριστό.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε σε όλους καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα και ευχαρίστησε από καρδιάς τους ιερείς του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, ιδιαιτέρως τον π. Γεώργιο Μπογδάνο, υπεύθυνο των νεανικών και κατηχητικών συντροφιών του Ναού, τις κατηχήτριες, τα παιδιά, τους γονείς, τους φοιτητές, ολόκληρη την παρέα της «ΑΥΓΟΥΣΤΑΣ» για την όμορφη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή.

Η γιορτή έκλεισε μοιράζοντας ο Σεβασμιώτατος δώρα στα παιδιά και η οικογένεια της «ΑΥΓΟΥΣΤΑΣ», παιδιά, φοιτητές, γονείς, κατηχήτριες και ιερείς, τραγουδώντας τα Κερκυραϊκά Κάλαντα, «Γλυκοχαράζει η Ανατολή κι Δύσις καμαρώνει…»

TOP NEWS