Η διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού στην Ιερά Μητρόπολη Σάμου

  • ΔΟΓΜΑ

Η διπλή γιορτή της Πίστεως και του Γένους μας, εορτάστηκε με λαμπρότητα στα νησία της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος τέλεσε επιμνυμόσυνες δεήσεις στα μνημεία των Πεσόντων στο Βαθύ και στο Καρλόβασι κατά το προσκύνημα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βαθέος, επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλεως και παρακολούθησε από την εξέδρα των επισήμων την παρέλαση μαθητών, φοιτητών και μονάδων του Στρατού.

Ο Σεβασμιώτατος σε ομιλία του τόνισε ότι «το Θαύμα του 1821 συντελέστηκε διότι οι πρόγονοί μας πίστεψαν στην ανάταση του Γένους που ήλθε ως συνέχεια της Αναστάσεως του ανθρωπίνου γένους από τον θάνατο της αμαρτίας και του διαβόλου».

Το απόγευμα της εορτής χοροστάτησε στον κατάμεστο Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χώρας παλαιάς Πρωτεύουσας της Σάμου και έψαλλε την Τρίτη Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της ομιλίας του ευχήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος, η Υπέρμαχος Στρατηγός του Εθνους μας να μας προστατεύει από ποικίλους κινδύνους και να μας βοηθά στον αγώνα για την διατήρηση της Πνευματικής, Ψυχικής και Εθνικής μας Ελευθερίας.

TOP NEWS