Η Κέρκυρα τίμησε τον Πολιούχο της (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

Στον αρχιερατικό εσπερινό χοροστάτησε ο Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, ενώ προηγουμένως ο οικείος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, προσφώνησε τους προσκεκλημένους αρχιερείς, ευχαριστώντας τους για την ανταπόκριση στην πρόσκληση του.

Ήδη ξεκίνησαν εχθές, Τετάρτη, 10 Αυγούστου, οι λατρευτικές εκδηλώσεις για το υπερφυές θαύμα της 11ης Αυγούστου του Αγίου και θαυματουργού Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα.

Προσκεκλημένοι της ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, είναι οι Μητροπολίτες, Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος.

Στον αρχιερατικό εσπερινό χοροστάτησε ο Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, ενώ προηγουμένως ο οικείος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, προσφώνησε τους προσκεκλημένους αρχιερείς, ευχαριστώντας τους για την ανταπόκριση στην πρόσκληση του.

Στην μικρή προσφώνηση αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του θαύματος της διάσωσης της Κέρκυρας από τους αγαρηνούς, που ουσιαστικά η επέμβαση του Αγίου Σπυρίδωνος δια του θαύματος ανέκοψε την επέλαση τους προς όλη την Ευρώπη.

Και σήμερα η πατρίδα μας απειλείται ξανά από τον ίδιο εχθρό και όχι μόνο, γι αυτό κάλεσε και τους Αγίους αρχιερείς αλλά και τον λαό του θεού να ικετεύσουνε ξανά στον Άγιο Σπυρίδων να μεσιτεύσει στον Τριαδικό Θεό για την ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο γεγονός της Μεταμορφώσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και ανέπτυξε το θέμα των ακτίστων θείων ενεργειών του Τριαδικού Θεού, που μπορεί να γίνουν μεθεκτές από την στιγμή που οι πρόκριτοι των μαθητών και οι προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης έγιναν μέτοχοι αυτών των θείων δωρεών, στο όρος της Μεταμορφώσεως.

Έκτοτε όλοι μας έχουμε την δυνατότητα ανάλογα με τον βαθμό της πίστεως και της καθαρότητος να γίνουμε αποδέκτες αυτών των δωρεών.

Ο Άγιος Σπυρίδωνας είναι εκείνος ο οποίος ελλάμφθηκε στη ζωή του από τούτο το άκτιστο φως της Θείας Μεταμορφώσεως, και αυτό το φως το αντανακλά όχι μόνο όσο ζούσε στην επίγεια ζωή του, αλλά και μετά την Κοίμηση του ο θεός επέτρεψε τούτο το φως της θεότητας, με το οποίο είναι εφοδιασμένος, να το δίνει σε όλους μας, καθώς επίσης και την ανάσταση του Ιησού Χριστού, να την ενσαρκώνει στη ζωή του.

Εμείς οι ορθόδοξοι χριστιανοί έχοντας τον άγιο σπυριδωνα ως προστάτη στη ζωή μας, μπορούμε να προγευόμεθα και να βιώνουμε τα πνευματικά αγαθά με τα οποία τον προίκισε η χάρις του Τριαδικού θεού.

Στο τέλος, ευχαρίστησε εξ ονόματος και των άλλων αρχιερέων, τον  Μητροπολίτη κ. Νεκτάριο.

Παρόντες στον πανηγυρικό εσπερινό ήταν η δήμαρχος κεντρικής Κέρκυρας κ. Μερόπη Υδραίου, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Δημήτρης Μεταλληνός, και άλλοι εκπρόσωποι των αρχών του τόπου μας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

TOP NEWS