Η Κυριακή της Σταυροπροσκύνησεως στη Σύρο

  • ΔΟΓΜΑ

Στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού, στην Παρακοπή της Σύρου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ σήμερα, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε ο Εφημέριος του Ναού, Πρωτοπρ. Ιωάννη, ενώ παρέστησαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κ. Μ. Δαδάου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτεύσεως του Δήμου Σύρου-Ερμουπόλεως κ. Αλεξ. Αθανασίου.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανέφερε ότι μέσα από τη Σταύρωση και την Ανάσταση του Κυρίου αναδεικνύονται οι φωτεινοί άνθρωποι, οι Άγγελοι που κρύβονται εντός τους και τα χαρίσματα του Θεού, που, όμως, η νωχέλεια συχνά τα εμποδίζει να εκδηλωθούν.

Προσέθεσε δε ότι πρέπει να προσβλέπουμε όχι τόσο στην Σταύρωση του Χριστού αλλά στην Ανάσταση Του, από την οποία αντλούμε δύναμη και ελπίδα.

Ευχαρίστησε, τέλος, τον Εφημέριο του Ναού Αρχιμ. Δημήτριο και τους συνεργάτες του και ευχήθηκε σε όλους για το άγιο Πάσχα. Το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, χοροστάτησε στην Ακολουθία των Χαιρετισμών προς τον Τίμιο Σταυρό, στο Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ερμουπόλεως.

 

 

TOP NEWS