Η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στις Βρυξέλλες (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

Η Ενορία της Αγίας Μαρίνης, είναι μία από τις πέντε ελληνόφωνες ενορίες στην βελγική πρωτεύουσα και φιλοξενείται στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο, στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την εορτή της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Θαυματουργού Μαρίνης τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου στην πανηγύριζουσα ομώνυμη ενορία των Βρυξελλών.

Η Ενορία της Αγίας Μαρίνης, είναι μία από τις πέντε ελληνόφωνες ενορίες στην βελγική πρωτεύουσα και φιλοξενείται στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο, στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και στενότητος του Παρεκκλησίου, οι λατρευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο αίθριο του Μητροπολιτικού Μεγάρου, δίνοντας την δυνατότητα συμμετοχής κλήρου και λαού, οι οποίοι θέλησαν να τιμήσουν την Αγία Μαρίνα.

Το εσπέρας της Παρασκευής 16 Ιουλίου τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και την επομένη, κυρίως ημέρα της εορτής, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος, του  Μητροπολίτου Βελγίου και Εξάρχου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρου, με την συμμετοχή του κλήρου από τις διάφορες ενορίες των Βρυξελλών.

Στο κήρυγμα ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας μεταξύ άλλων ανέφερε: «είναι μεγάλη και σημαντική η ευθύνη των χριστιανών. Οφείλουμε όχι μόνο να ζούμε μια ζωή καθαρή, αλλά και να γινόμαστε παράδειγμα προς μίμηση για τον υπόλοιπο κόσμο. Για τον λόγο αυτό η Εκκλησία φροντίζει, παρά την αναξιότητά μας, να διατηρείται άσβεστο το φως του Χριστού στις ζωές μας, με την ευκαιρία που παρέχει η Μετάνοια και η Θεία Κοινωνία, τα οποία ανανεώνουν τον θείο φωτισμό στις ψυχές μας.»

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας ευχαρίστησε τον ιερατικώς προϊστάμενο της Ενορίας Οικονόμο κ. Γεώργιο Κόκκωνα και τους συνεργάτες αυτού για την όλη διοργάνωση της πανηγύρεως, τους κληρικούς και πιστό λαό που έσπευσαν να τιμήσουν την Μεγαλομάρτυρα Μαρίνα και την ετήσια μνήμη της.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

TOP NEWS