Η Θρονική εορτή της Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

Ο Μητροπολίτης Ταμασού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας, για την αποδοχή της πρόσκλησης. Εις ένδειξη ευχαριστίας, αγάπης και ευγνωμοσύνης, του δώρησε ενα εγκόλπιο.

Το εσπέρας της Παρασκευής, 16 Σεπτεμβρίου 2022, τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του  Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου και συγχοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής, στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Ηρακλειδίου στην κοινότητα του Πολιτικού.

Τους δύο αρχιερείς πλαισίωναν κληρικοί από διάφορες μητροπόλεις.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας, για την αποδοχή της πρόσκλησης. Εις ένδειξη ευχαριστίας, αγάπης και ευγνωμοσύνης, του δώρησε ενα εγκόλπιο.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Ταμασού ευχαρίστησε την Ηγουμένη της Μονής, Προδρόμη μοναχή, και της δώρησε ένα επιστήθιο σταυρό.

Το πρωί του Σαββάτου, 17 Σεπτεμβρίου 2022, εορτή του Αγίου Ηρακλειδίου, Α΄ Επισκόπου Ταμασού, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου, ο οποίος προσεκλήθη υπό του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου.

Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωναν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες Βενέδικτος Ιωάννου, Αθηνόδωρος Παπαευριπίδου, Νεκτάριος Μπακόπουλος, Σωφρόνιος Βαρντικίδης, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Θεόδωρος Στυλιανού, Γεώργιος Ζήνωνος, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Δήμος Δημοσθένους, Μαρίνος Παπαχριστοδούλου, οι Οικονόμοι Ανδρέας Ζορμπάς και Βασίλειος Μεσαρίτης, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και οι Ιεροδιάκονοι Βασίλειος Κωνσταντίνου και Αρσένιος Αθανασίου.

Στην ομιλία του ο Επίσκοπος Καρπασίας αναφέρθηκε στην έννοια της αποστολικότητος, στους Αποστολικούς Πατέρες, ανάμεσα σε αυτούς και ο εορταζόμενος Άγιος Ηρακλείδιος, ο οποίος χειροτονήθηκε Επίσκοπος από τους Αποστόλους Πάυλο, Μάρκο και Βαρνάβα. Τέλος, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ταμασού για την ευγενική πρόσκληση να προστεί της Θείας Λειτουργίας.

Στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο επιχώριος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.

Ο Πανιερώτατος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την αποδοχή της πρόσκλησης να προστεί της Ευχαριστιακής Συνάξεως ανήμερα της Θρονικής εορτής και του δώρησε εγκόλπιο και εικόνα του Αγίου Ηρακλειδίου, εις ένδειξη ευχαριστίας, εκτιμήσεως και ευγνωμοσύνης.

Επίσης, ευχαρίστησε την Ηγουμένη και την αδελφότητα της Μονής για την οργάνωση, φιλοξενία, αλλά και την καθημερινή μαρτυρία Ιησού Χριστού, που δίνουν καθημερινά μέσα από τον πνευματικό τους αγώνα.

TOP NEWS