Καλαμάτα: Ο Λαμπρός Εορτασμός της Εθνικής Επετείου – Ευχές στο δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας

  • ΔΟΓΜΑ

Με λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων, εορτάστηκαν σήμερα στην Καλαμάτα ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου.

Στην επίσημη Δοξολογία, η οποία τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων της πλατείας 23ης Μαρτίου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση ενώπιον των επισήμων στην κεντρική πλατεία, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Ο Μητροπολίτης σε δήλωσή του, αναφέρθηκε στη θυσία των Ελλήνων για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία, ευχόμενος στο δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας να πράξει αντίστοιχα μένοντας προσηλωμένος στην πίστη του. Συνάμα ευχήθηκε υγεία και χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στον εορτασμό ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Παρέστησαν επίσης οι Βουλευτές Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης, Π. Μαντάς και Αλ. Χαρίτσης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών Φορέων.

 

TOP NEWS