Κερκύρας Νεκτάριος: Να ευχαριστήσουμε τον Θεό που μας χαρίζει χρόνο μετανοίας στην ζωή μας

  • ΔΟΓΜΑ

Στο ιερό προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα τελέστηκε η πρώτη προηγιασμένη Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο.

Κατά την Θεία Λειτουργία εψάλλησαν ύμνοι της προηγιασμένης κατά το κερκυραϊκό ύφος από τους π. Γεώργιο Βλάχο και π. Γεώργιο Μπογδάνο.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος τόνισε τον πνευματικό αγώνα που προηγείται κάθε άλλου αγώνος τώρα την μεγάλη Σαρακοστή, και ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε τον Θεό πού μας χαρίζει χρόνο στην ζωή μας μετανοίας προκειμένου να αγωνισθούμε «καιρόν μετανοίας», και κάλεσε τους πιστούς να επιστρέψουμε στην μετάνοια αναγνωρίζοντας ο καθένας μας τις πτώσεις του και την απομάκρυνση μας από τον Θεόν.

Οι άγιοι Τεσσαράκοντα μάρτυρες που εορτάζει σήμερα η Αγία μας εκκλησία, οδηγήθηκαν στο μαρτύριο έχοντας την δύναμη της αγάπης του Θεού στην καρδιά τους, και εκείνοι μπορούν να αποβούν πρότυπα για την ζωή μας, πρότυπα μετάνοιας, αγάπης, μαρτυρίας και μαρτυρίου της συνειδήσεως μας, για τον αγώνα μας τώρα την Αγία και Μεγάλη Σαρακοστή.

Στο τέλος ευχήθηκε στο εκκλησίασμα να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο των πρώτων ημερών της νηστείας και το υπόλοιπο της αγίας Σαρακοστής!

TOP NEWS