«Κλείδωσε» για τις 19 Μαρτίου η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Προδρόμου

  • ΔΟΓΜΑ
ρεθύμνης

«Κλείδωσε» για το Σάββατο 19 Μαρτίου η ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου.

Ο Γενικός Αρχιερατικός επίτροπος της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης π. Νικόλαος Νικηφόρος, μιλώντας στον ΤΕΑΜ FM ανέφερε τα ότι, «η ημερομηνία της 19ης Μαρτίου κλείδωσε και όλες μας οι ετοιμασίες οδεύουν προς τα εκεί. Έχουμε ήδη ξεκινήσει να καλούμε κόσμο να συμμετέχει σε αυτή τη μεγάλη χαρά της Μητροπόλεώς μας».

Τις επόμενες ημέρες, πριν την τελετή της ενθρόνισης θα προηγηθεί η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος και η διαβεβαίωση ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όσο αφορά το τελετουργικό της ενθρόνισης ο π. Νικόλαος Νικηφόρος, γνωστοποίησε πως θα ξεκινήσει με καλωσόρισμα του νέου Μητροπολίτη από τον Δήμαρχο Ρεθύμνου από την Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η τελετή στον Μητροπολιτικό Ναό του Ρεθύμνου.

Συγκεκριμένα ο Γενικός Αρχιερατικός επίτροπος της Ι.Μ. Ρεθύμνης τόνισε σχετικά με το τελετουργικό της ενθρονίσεως:
«Εφ’ όσων τα μέτρα έχουν χαλαρώσει έως τότε θα γίνει κανονικά το τελετουργικό, αν όμως προκύψουν περιορισμοί τότε θα μεταφερθούν όλα στο Ναό. Όπως φαίνονται τα πράγματα για την ώρα , ελπίζουμε να μπούμε στους κανονικούς μας ρυθμούς και να γίνει η ενθρόνιση όπως αξίζει στο νέο μας Μητροπολίτη».

Στην τελετή της ενθρόνισης πρόκειται να παρευρεθούν εκπρόσωποι από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

TOP NEWS