Κυδωνίας Δαμασκηνός: “Ο Άγιος Πολύκαρπος χρησιμοποίησε τα χαρίσματα του προς Δόξαν Θεού”

  • ΔΟΓΜΑ

Στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στο Κόκκινο Μετόχι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου τέλεσε την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022, την πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με αφορμή τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Πολυκάρπου Επισκόπου Σμύρνης. 

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στα χαρίσματα που έχει ο κάθε άνθρωπος, το οποία είναι εκείνα που μπορεί να σηκώσει και μπορεί να προσφέρει στους άλλους ανθρώπους. Η χάρις αυτή που βιώνουμε όλοι μας είναι η χάρις του Θεού που προσφέρεται και μας οδηγεί όλους μας μέσα στην Εκκλησία ως Σώμα Χριστού. Και όλα τα χαρίσματα που δεχόμαστε πρέπει να τα χρησιμοποιούμε για την Δόξα του Θεού όπως έκανε και ο Άγιος Πολύκαρπος και όπως έκαναν και όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα 100 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από την Μικρασιατική καταστροφή, ενθυμούμενοι όλοι τα γεγονότα αυτά από την μία της σκληρότητος των περιστάσεων και από την άλλη της ευλογίας και της χάριτος του Θεού, ευχόμενοι να μην ξανά επαναληφθούν τέτοιες θλιβερές σελίδες σε κανένα κεφάλαιο ιστορίας.

TOP NEWS