Λαμπρά θα τιμηθούν οι εν Τρίκκη Άγιοι το Σαββατοκύριακο

  • Dogma
τρίκκη

Η Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης εορτάζει πανηγυρικώς την εορτή της Συνάξεως Πάντων των Αγίων των εν Τρίκκη διαλαμψάντων και τω Θεώ ευαρεστησάντων κατά την Κυριακή 2 του μηνός Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο της των εν Τρίκκη Αγίων, θα τεθούν σε προσκύνηση πάντα τα σωζόμενα Ιερά Λείψανα των Τοπικών Αγίων της περιοχής, προς ευλογία του πιστού μας Λαού και των εκπροσώπων αυτού.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 

6:15 μ.μ.: Υποδοχή πάντων των σωζομένων Ιερών Λειψάνων των εν Τρίκκη Αγίων, ήτοι του Αγίου Βησσαρίωνος, του Αγίου Εφραίμ Τρίκκης και του Αγίου Αρσενίου Επισκόπου Ελασσώνος έμπροσθεν του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Τρικάλων υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή του Ιε­ρού Κλήρου, των Αρχών του Νομού και της Πόλεως, εκπροσώπους Υπηρεσιών, Συλλόγων και Σωματείων και τον ευλαβή Λαό.

6:30 μ.μ.: Δέηση επί τη αφίξει των Ιερών Λειψάνων και εν συνεχεία Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου. Λιτάνευσις των Ιερών Λειψάνων και Αρτοκλασία μετά Θείου Κηρύγματος υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος.

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 

7:00 π.μ.: Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος και Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 

7:30 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

5:30 μ.μ.: Ιερά Παράκλησις και αποχώρησις των Ιερών Λειψάνων.

 

 

TOP NEWS