Λαμπρά Θεοφάνεια στο Μετόχι της Μονής Κύκκου στη Λευκωσία

  • ΔΟΓΜΑ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια την Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2022, στο Μετόχιο της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κύκκου στη Λευκωσία.

Στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Προκοπίου, προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας συμπαραστατούμενος από κληρικούς του προαναφερθέντα ναού.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, με προεξάρχοντα τον Μητροπολίτη Ταμασού, πομπή των ιερέων και των διακόνων, των ιεροψαλτών και του εκκλησιάσματος, κατέληξε στο συντριβάνι που βρίσκεται στους κήπους του Μετοχίου.

Εκεί ο Μητροπολίτης Ταμασού, από ειδικής εξέδρας, τέλεσε τον Καθαγιασμό των Υδάτων, ρίχνοντας τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό στο συντριβάνι.

Απευθυνόμενος, ο Μητροπολίτης Ταμασού, προς τον λαό ευχήθηκε «χρόνια πολλά γεμάτα υγεία και άνωθεν φώτιση στον κάθε ένα ξεχωριστά», ευχόμενος παράλληλα να απαλλαχθούμε από την πανδημία που ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα τα δυο τελευταία χρόνια.

Τόνισε όπως το έτος αυτό να είναι έτος ελευθερίας για την Κύπρο και επιστροφής των κατοίκων στις πατρογονικές τους εστίες, οι οποίοι 47 και πλέον χρόνια είναι πρόσφυγες μέσα στην ίδια τους την πατρίδα.

Τους ύμνους απέδωσε η χορωδία της Ιεράς Μονής Κύκκου.

TOP NEWS