Με Προηγιασμένη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πανηγύρισε η ενορία στο Κουτσουνάρι Ιεράπετρας

  • ΔΟΓΜΑ

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πιστών πανηγύρισε την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022, εορτή της μνήμης Αγίων Μεγάλων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός Κουτσουναρίου Ιεράπετρας.

Ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια τέλεσε την πρώτη Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία της περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και αναφέρθηκε στο φρικτό μαρτύριο των Αγίων Τεσσαράκοντα στρατιωτών μέσα στην παγωμένη λίμνη της Σεβάστειας της Μικρας Ασίας. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη φράση των Μεγαλομαρτύρων κατά τη διάρκεια του φρικτού μαρτυρίου τους «Μόνον αγαθόν ο Χριστός», αλλά και στο εγκώμιο του Μεγάλου Βασιλείου «δριμύς ο χειμών αλλά γλυκύς ο παράδεισος».

Τέλος, σημείωσε ότι με το ακμαίο αγωνιστικό φρόνημα και την σθεναρή ομολογία τους για την πίστη τους στον Χριστό αποτελούν στους σημερινούς δύσκολους και χαλεπούς καιρούς μας υπόδειγμα ψυχικού μεγαλείου και φωτεινοί φάροι και οδοδείκτες πορείας, ευχήθηκε δε σε όλους καλό και ευλογημένο το στάδιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Έλαβαν μέρος ο Αιδεσ. Πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης, Αρχιερ. Επίτροπος Β΄ Αρχιερατ. Περιφέρειας και ο Αιδεσιμολ. π. Μιχαήλ Βουγιουκλής, Εφημέριος της Ενορίας, ενώ τους κατανυκτικούς ύμνους της λατρευτικής συνάξεως απέδωσε χορός με επικεφαλής τον Πρωτοψάλτη και Δ/ντή της Σχολής Βυζ/νής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Ιωάννη Αρώνη.

Παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Βρυγιωνάκης και κ. Νεκτάριος Παπαδάκης, η Πρόεδρος της «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.» του Δήμου Ιεράπετρας κ. Μαρία Σακαδάκη-Μπαχλιτζανάκη, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ιωάννου κ. Εμμανουήλ Κυδωνάκης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλογου Ανάπτυξης Αγίου Ιωάννου κ. Νικόλαος Αθάνατος, και πολλοί ευσεβείς χριστιανοί της περιοχής τηρώντας τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

TOP NEWS