Μέγα Απόδειπνο στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σώζοντος Φυσίνης

  • ΔΟΓΜΑ

Με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέστηκε τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022, όπως και κάθε Δευτέρα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου στο Ιερό Προσκύνημα του Πολιούχου της Νήσου Λήμνου Αγίου Μεγαλομάρτυρος Σώζοντος στη Φυσίνη, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Ιεροθέου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε εμπνευσμένα ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Χρυσοστόμος Χρυσόπουλος, ιερατικώς προϊστάμενος του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων του ομωνύμου Δήμου της Αττικής.

Ο π. Χρυσοστόμος στο κήρυγμά του υπογράμμισε, ότι ο μόνος τρόπος με τον οποίο ο άνθρωπος μπορεί να βρει την ειρήνη στη ζωή του είναι να παραδοθεί ολοκληρωτικά στην αγκαλιά του Θεού και να συμφιλιωθεί με τους συνανθρώπους του.

Επίσης , οι πιστοί είχαν την ιδιαίτερη ευλογία να προσκυνήσουν απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Σώζοντος, το οποίο οποίο τίθεται σε προσκύνηση στις ιερές αυτές ακολουθίες.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος με τη σειρά του ευχαρίστησε τον π. Χρυσόστομο για τον λόγο πνευματικής οικοδομής που απηύθυνε στον πιστό λαό και έκλεισε την ιερή ακολουθία ευλογώντας τους πιστούς και προτρέποντάς τους να προσεύχονται για την αποκατάσταση της ειρήνης του κόσμου, η οποία κλυδωνίζεται στις μέρες που διανύουμε.

TOP NEWS