Μητρόπολη Κορίνθου: Προσφορά 100000 ευρώ σε 100 φοιτητές

  • ΔΟΓΜΑ

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου θα τελεσθεί το πρωί του Σαββάτου 12 Φεβρουαρίου, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προς τιμήν των Αγίων Αποστόλων και συνεργών του Αγ. Απ. Παύλου Ακύλα και Πρισκίλλης, που εορτάζουν την 13η Φεβρουαρίου, και στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η Εκδήλωση Οικονομικής Ενισχύσεως φοιτητών, της Ιεράς Μητροπόλεώς Κορίνθου.

Όπως καθιερώθηκε πλέον, θα ενισχυθούν άμεσα φοιτητές της Μητροπολιτικής περιφέρειας της Κορίνθου, καθώς οι ανάγκες της σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας επιβάλλουν την άμεση στήριξη των φοιτητών και μάλιστα των νεοεισαχθέντων στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Η επιλογή των νέων φοιτητών έγινε από όλες τις Ενορίες και των 13 Αρχιερατικών Περιφερειών της Μητροπόλεώς με κριτήριο την άμεση ανάγκη οικονομικής ενισχύσεως τους.

Η θετική ανταπόκρισή σας στην πρόσκλησή μας και η παρουσία σας θα αποτελέσουν για μας συμπαράσταση στην ποιμαντική μέριμνα και προσπάθεια, η οποία, χάριτι Χριστού, έχει αποδώσει αγλαούς καρπούς, αφού από το έτος 2006 έως και του έτους 2021 έχουν δοθεί 1.530 Βιβλιάρια σε αντίστοιχους νέους, το δε προσφερθέν συνολικό χρηματικό ποσό ανέρχεται σε 1.241.300,00 Ευρώ, ενίσχυση και παρηγορία για τις οικογένειες των φοιτητών της μητροπόλεως.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας προς τιμήν των Αγίων Αποστόλων Ακύλα και Πρισκίλλης, προστατών της Χριστιανικής συζυγικής ζωής και οικογένειας, θα εκτεθεί σε προσκύνηση στον ως άνω Ναό τμήμα εκ των ι. Λειψάνων του Αγίου Ακύλα, ενώ εφιστάται η προσοχή όλων στην τήρηση των μέτρων για την προστασία από τον Κορωνοϊό.

TOP NEWS