Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως: Ιερατική Σύναξη – Επιμορφωτικό πρόγραμμα Ι.Π.Ε.

  • ΔΟΓΜΑ

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022, η Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. .

Η Ιερατική Σύναξη σήμανε τη λήξη τού Προγράμματος Επιμόρφωσης Κληρικών της Μητροπόλεως με θεματική: «Συμβουλευτική σε Σύγχρονα Ζητήματα». Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε κατά την παρελθούσα περίοδο σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Κύριος ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ιδρύματος, ο οποίος πραγματοποίησε την καταληκτήρια εισήγηση καθώς και την αξιολόγηση του εν λόγω Προγράμματος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές, τους εισηγητές και όλους τους συμμετέχοντες κληρικούς στο Πρόγραμμα, αναφέρθηκε σε τρέχοντα ποιμαντικά ζητήματα.

Κατά την έναρξη της Σύναξης, τελέστηκε τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού π. Διονυσίου Σκαρκαλά, κληρικού της Μητροπόλεως, και έλαβε χώρα η καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας.

 

 

 

 

TOP NEWS