Μητρόπολη Ταμασου – Παγκύπριο Συνέδριο: «Η Κύπρος ενάντια στις εξαρτήσεις»

  • ΔΟΓΜΑ

Την Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022, στο Συνοδικό της Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής στο Επισκοπειό, έλαβε χώρα το 26ο Συνέδριο που διοργάνωσε το ΚΕΝΘΕΑ με τίτλο «Η Κύπρος ενάντια στις εξαρτήσεις» – «Η θετική ψυχολογία ως όπλο καταπολέμησης των δυσμενών συνεπειών της πανδημίας στην ψυχική υγεία».

Στο Συνέδριο απηύθηναν χαιρετισμό ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΝΘΕΑ, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, κ. Τάσος Χριστοφίδης, ο Πρόεδρος της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, Δρ. Χρίστος Μηνά και ο κ. Φοίβος Ζαχαριάδης, Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα Αθλητισμού.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν οι εισηγήσεις του Συνεδρίου. Πρώτος εισηγητής ήταν η Δρ. Φώφη Κωνσταντινίδου, Καθηγήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας και Διευθύντρια του Κέντρου Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης του Πανεπιστημίου Κύπρου, με θέμα «η αξιολόγηση των ψυχολογικών επιπτώσεων της πανδημίας του COVID 1-19.
Δεύτερος εισηγητής ήταν ο Δρ. Ανδρέας Καπαρδής, εγκληματολόγος και καθηγητής στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick, με θέμα «Μείωση παραγόντων κινδύνων στους νέους και ενίσχυση προστατευτικών παραγόντων για μακροχρόνια επιτυχία».

Στην Τρίτη εισήγηση, ομιλητής ήταν η Γενική Διευθύντρια του Κενθέα, Δρ. Έλενα Ζαρούνα, Λειτουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών με θέμα «Στρατηγικές θετικής ψυχολογίας για την αύξηση της ευτυχίας».

Τελευταίος εισηγητής ήταν ο Δρ. Κυριάκος Βερεσιές με θέμα «το χιούμορ ως αντίθετο ατην κατάθλιψη και στο άγχος».

Το Συνέδριο αυτό τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

TOP NEWS